ΥΓΕΙΑ

Μιλήστε με τους εφήβους για το σεξ και για τις σχέσεις

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2018, 09:45 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2018, 09:25
Μιλήστε με τους εφήβους για το σεξ και για τις σχέσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Γονείς και επαγγελματίες υγείας πρέπει να αρχίσουν να μιλάνε με τους εφήβους στο γυμνάσιο για τις υγιείς ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις και για τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Obstetrics & Gynecology.

Ειδικότερα οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι θα πρέπει να εξετάζουν τους ασθενείς τους για τυχόν σεξουαλική βία και για σεξουαλικό καταναγκασμό και να είναι έτοιμοι να το συζητήσουν, συμβουλεύει η Επιτροπή για την Υγειονομική Περίθαλψη των Εφήβων, του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων.

"Στόχος μας είναι να δώσουμε στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης έναν οδηγό, για το πώς να προσεγγίζει τους εφήβους και πώς να τους εκπαιδεύει για θέματα σχέσεων, που προάγουν την γενική τους ευημερία", δήλωσε η Dr Oluyemisi Adeyemi-Fowode του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας και του Κολλεγίου Ιατρικής Baylor στο Χιούστον, η οποία συνυπέγραψε την δήλωση της επιτροπής για το θέμα.

"Θέλουμε να αναγνωρίσουμε το πλήρες φάσμα των σχέσεων και το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι οι έφηβοι σεξουαλικές σχέσεις. Αυτό διαχωρίζει τις σεξουαλικές και τις μη σεξουαλικές πτυχές των ρομαντικών σχέσεων", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.


Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr