ΥΓΕΙΑ

Το ροχαλητό κρύβει κινδύνους

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2011, 19:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το ροχαλητό κρύβει κινδύνους
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή και ύπουλη ασθένεια, κατά την οποία ο ασθενής ξυπνά κατά την διάρκεια του ύπνου εξαιτίας διακοπής της αναπνοής. 
Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή και ύπουλη ασθένεια, κατά την οποία ο ασθενής ξυπνά κατά την διάρκεια του ύπνου εξαιτίας διακοπής της αναπνοής.  Η υπνική άπνοια είναι η πρώτη σκέψη όταν κάποιος ξυπνά με πονοκεφάλους, κόπωση και αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Καταστάσεις που οδηγούν σε χειρότερα συμπτώματα αφού η συγκεκριμένη πάθηση αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε καρδιαγγειακά προβλήματα και τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. 

Η πολυσωματοκαταγραφική μελέτη του ύπνου σε ειδικές μονάδες ύπνου είναι τα κατάλληλα κέντρα να διαγνώσουν και να προτείνουν λύσεις στο πρόβλημα της υπνικής άπνοια.

Μια λύση είναι η δίαιτα και η διακοπή του καπνίσματος αλλά εκεί όπου η ανατομία του ασθενούς, όπως μεγάλο μέγεθος γλώσσας, αλλά και περίμετρος λαιμού, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή. 

Σήμερα, στην Αμερική στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα που απασχολεί 1 στους 10 ενήλικες άνω των 65 ετών (αλλά και πολύ νεώτερους) προσφεύγουν με στη χειρουργική παρέμβαση με χρήση της ρομποτικής χειρουργικής (Da Vinci).

Πηγή: skai.gr