ΖΩΔΙΑ

Τον πλήγωσες και θες να του ζητήσεις συγγνώμη; Μάθε αν θα την αποδεχτεί!

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2018, 17:06 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2018, 12:02
Τον πλήγωσες και θες να του ζητήσεις συγγνώμη; Μάθε αν θα την αποδεχτεί!
Facebook Twitter Whatsapp

Λέγοντας «συγγνώμη» σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε το λάθος μας. Αν βρίσκουμε τη συγγνώμη δύσκολο να την πούμε, είναι πιθανώς επειδή φοβόμαστε ότι θίγεται ο εγωισμός μας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δε θίγονται η υπερηφάνεια μας ή οι ιδέες μας. Ο σκοπός της συγγνώμης είναι να επιδιορθωθεί η ζημιά που έγινε.

Συγγνώμη… Μία τόσο μικρή λέξη, με ένα τόσο βαθύ νόημα… Πόσο εύκολα την λέμε και πόσο δύσκολα την εννοούμε. Και όμως πολλοί από μας δεν την λέμε καθόλου, γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αδυναμίες μας, τον εγωισμό, τη μανία για την εξουσία, την αλήθεια. Λέγοντας συγγνώμη είναι κατά κάποιον τρόπο σαν να αποδεχόμαστε την ενοχή μας, σωστά; Υπονομεύει την άποψή μας, την προσωπική μας δύναμη και ενδεχομένως κάνει τον άλλον να νομίζει ότι είναι αθώος... Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η συγγνώμη είναι πρώτα για μας και ύστερα για το άλλο πρόσωπο.

Λέγοντας «συγγνώμη» σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε το λάθος μας. Αν βρίσκουμε τη συγγνώμη δύσκολο να την πούμε, είναι πιθανώς επειδή φοβόμαστε ότι θίγεται ο εγωισμός μας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δε θίγονται η υπερηφάνεια μας ή οι ιδέες μας. Ο σκοπός της συγγνώμης είναι να επιδιορθωθεί η ζημιά που έγινε.

Κατευθυντήριες γραμμές για τη.. μεγάλη συγγνώμη: 

Τι είναι αυτό που κάνει μια συγγνώμη να είναι αποτελεσματική;

♥ Να είστε ειλικρινείς και να μιλήσετε μέσα από την καρδιά σας. Μη ζητάτε συγγνώμη, αν δεν την αισθάνεστε πραγματικά, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε κι άλλο χάσμα ανάμεσα σε εσάς και τον αγαπημένο σας. Αν έχετε πρόβλημα στο να αισθανθείτε εγκάρδια μαζί του, σκεφτείτε πώς ήταν η σχέση σας πριν από τη σύγκρουση. Αν θέλετε ειλικρινά να διατηρήσετε αυτήν τη σχέση, πείτε «συγγνώμη».

♥ Να είστε συγκεκριμένοι και δώστε έμφαση στη «συγγνώμη». Αποφύγετε να μιλήσετε για αρνητικές καταστάσεις του παρελθόντος ή να δημιουργήσετε συγκρούσεις στη συζήτηση. Να είστε πολύ σαφείς γι’ αυτό το οποίο ζητάτε «συγνώμη». Παραδεχτείτε ότι η συμπεριφορά σας δεν ήταν σωστή και ότι δε θέλετε να υπάρχουν περαιτέρω παρεξηγήσεις.

♥ Κάντε το, δείχνοντας πραγματικά τα συναισθήματά σας… Μία απλή συγνώμη δε θα χαροποιήσει τον αγαπημένο σας ιδιαίτερα. Η «συγγνώμη»  απαιτεί από εσάς να εκθέσετε ένα μέρος του εαυτού σας και να επουλώσετε την πληγή που προκαλέσατε, λέγοντας μια ουσιαστική αλήθεια.

♥ Κάντε το, το συντομότερο δυνατόν… Όσο περισσότερο το αφήσετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αισθανθείτε κι εσείς έτοιμοι για να το κάνετε, αλλά απλά φροντίστε να μην περάσει  μεγάλο χρονικό διάστημα για να μη μετατραπεί το κλίμα στη σχέση σας σε …πάγο.

♥ Πάρτε το μερίδιο της ευθύνης σας. Με τη συγγνώμη θα πρέπει να δείξετε πραγματική μεταμέλεια. Αγγίξτε τον αγαπημένο σας για να γεφυρώσετε το τείχος που έχει δημιουργηθεί μετά από μια σοβαρή σύγκρουση.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να καταστρέψετε μία αληθινή συγγνώμη λέγοντας..:

♥ Συγγνώμη…… αλλά δεν ξέρω γιατί…

♥ Συγγνώμη…… αν και δεν έκανα κάτι κακό.

♥ Συγγνώμη…… αν και δεν ήταν δικό μου το λάθος.

♥ Συγγνώμη…… αλλά θα πρέπει να μου ζητήσεις κι εσύ.

♥ Συγγνώμη…… είσαι χαρούμενος/η τώρα;

Πώς να δεχτείτε τη συγγνώμη;

Εάν αισθάνεστε θυμωμένοι ή νιώθετε κακία μέσα σας, μπορεί να μην είστε διατεθειμένοι να αφήσετε να φύγουν από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα και να αποδεχτείτε την συγγνώμη. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι η απολογία του αγαπημένου σας που σας έβλαψε είναι ειλικρινής. Όταν σας ζητά συγγνώμη, θέστε ερωτήματα στον εαυτό σας και δώστε χρόνο για να σκεφτείτε τι είπε ο άλλος. Θα είστε σε θέση να συγχωρήσετε, αν τον ακούσετε προσεκτικά και καταλάβετε τι λέει σχετικά με τη συμπεριφορά του. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε;

♥ Να ακούσετε την εξήγηση που θα σας δώσει ο αγαπημένος σας, σε σχέση με τη συμπεριφορά του.

♥ Να μην τον διακόψετε, κατηγορώντας τον ή να γίνεστε επιθετικοί.

♥ Να του κάνετε ερωτήσεις, για να καταλάβετε τι σας λέει σε σχέση με τη συμπεριφορά του και ποια είναι τα συναισθήματά του για το περιστατικό.

♥ Να του δείξετε τα δικά σας συναισθήματα και ότι το γεγονός αυτό είναι σημαντικό για σας.

♥ Θα πρέπει να έχετε ηρεμία και αυτοκυριαρχία, γιατί αν είστε θυμωμένοι δε θα μπορέσετε να τον ακούσετε. Εάν είναι απαραίτητο μπορείτε να ζητήσετε χρόνο για να σκεφτείτε τι έχει πει ο σύντροφός σας.

♥ Όταν είστε έτοιμοι, αφήνετε τον αγαπημένο σας να γνωρίζει ότι δέχεστε και εκτιμάτε τη συγγνώμη του. 

Εάν αισθάνεστε θυμωμένοι, δε θα είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε τη συγγνώμη του. Επίσης, ίσως και να μην πιστεύετε ότι η απολογία του είναι ειλικρινής. Πρέπει να ξέρει όμως ο αγαπημένος σας, γιατί είστε αναστατωμένοι κι αυτό θα τον βοηθήσει να σας ζητήσει μία ειλικρινή συγγνώμη που να έχει νόημα και που απευθύνεται στα πληγωμένα συναισθήματά σας.

Το να ζητάμε συγγνώμη είναι μια …τέχνη που απαιτεί χρόνο. Το να δεχόμαστε τη συγγνώμη απαιτεί αγάπη. Τελικά, δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε να διατηρήσουμε τη σχέση μας κι αυτό τελικά ενισχύει το δεσμό μεταξύ των δυο μας και δημιουργεί μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη σχέση.

ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΔΙΑ: Ο τρόπος που ζητά συγνώμη ο κάθε άνθρωπος εξαρτάται από το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Η Αστρολογία μπορεί να αποκαλύψει αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε παρακάτω το ζώδιό σας ή το ζώδιο του προσώπου που σας ενδιαφέρει και ανακαλύψτε αυτήν τη γεμάτη βαθύ νόημα μικρή λέξη: 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός νομίζει ότι είναι τόσο γλυκός και ευγενικός, που θεωρεί ότι δε θα μπορούσε ενδεχομένως να πει ή να κάνει πράγματα για τα οποία χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη. Οπότε είναι απίθανο το ενδεχόμενο να …πέσει στα γόνατα και να σας ζητήσει παρακαλετά να τον συγχωρέσετε. Απλά, θα ζητήσει μια απλή και ξερή συγνώμη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος φοβάται τόσο πολύ να αντιμετωπίσει το σύντροφό του, όταν κάνει ένα λάθος, γι’ αυτό μέχρι να ζητήσει συγγνώμη, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Εν τούτοις, μέσα του μπορεί να νιώθει βαθιά πληγωμένος. Έτσι, ο Ταύρος καταλήγει πολλές φορές να μένει μόνος του, λόγω του ότι δε ζητάει και τόσο εύκολα συγγνώμη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι νομίζουν ότι είναι αλάνθαστοι και επομένως ποτέ δε θα ζητήσουν πραγματικά συγγνώμη για τίποτα. Αλλά μόλις αντιληφθούν και συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάνει λάθος, προτιμούν να συμπεριφέρονται σαν να μη συνέβη τίποτα και να είναι φυσιολογικοί με το σύντροφό τους, αντί να του υπενθυμίσουν το περιστατικό, ζητώντας συγγνώμη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θα σας κάνει εσάς να λυπηθείτε για την απαίτηση που είχατε να ζητήσει συγγνώμη, όταν κάνει αυτός λάθος. Θέλει ό ίδιος να αποποιείται των ευθυνών του και των λαθών του. Μπορεί μέσα του να έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, αλλά δε θα το δείξει. Κι αυτό για μην φανερώσει πόσο έχει μετανοήσει. Και έχει μετανοήσει πραγματικά… 

ΛΕΩΝ

Ο Λέων έχει μία χαρούμενη διάθεση, όταν πρόκειται να επανορθώσει για τα λάθη του. Θα πέσει στα ….γόνατά σας, θα σας αγοράσει λουλούδια, θα κάνει τα πάντα για να σας κολακέψει και να αντισταθμίσει τα λάθη του. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αποδειχθεί διασκεδαστικό να κάνει λάθος και να τον αφήσετε να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος θέλει χρόνο για να σας πει ό, τι έχει να σας πει. Στη συνέχεια, θα προετοιμαστεί διανοητικά και ψυχικά και θα σας μιλήσει, συζητώντας το πρόβλημα. Θα σχεδιάσει προσεχτικά το τι θα πει και θα απολογηθεί για τα λάθη της. Με άλλα λόγια, η συγγνώμη της μοιάζει με ένα ...καλά σχεδιασμένο σενάριο. 

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός γίνεται πολύ επικοινωνιακός και ομιλητικός με το σύντροφό του, όταν έχει κάνει λάθος. Ποτέ δε θα διστάσει να ομολογήσει και να παραδεχτεί τα λάθη του. Στην πραγματικότητα, θα κάνει τα πάντα για να απολογηθεί, να δεχτείτε τη συγγνώμη του και να σας πείσει για το πόσο πραγματικά λυπάται γι’ αυτό που έκανε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι τυπικός και πιστεύει ότι η συγγνώμη είναι περισσότερο μια τυπική διαδικασία. Έτσι, αντί να πει μία απλή συγγνώμη, θα σας στείλει ένα μήνυμα ή e-mail ή μια κάρτα, προκειμένου να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση. Αν πάλι εσείς τον έχετε βλάψει, εξαρτάται από το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός αυτό για να σας συγχωρέσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δεν πιστεύει και τόσο στη συγγνώμη. Γι’ αυτόν, είναι ανθρώπινο να σφάλει κάποιος και, επομένως, η συγγνώμη είναι απλά περιττή. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμη και αν ο σύντροφος του κάνει λάθη, παραμένει ήρεμος και ψύχραιμος και δεν περιμένει πολλά από αυτόν. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως δεν μπορεί να δεχτεί μία απλή συγνώμη. Χρειάζεται λόγους, εξηγήσεις, γραπτές φράσεις και έργα για να πει τελικά: «εντάξει, μπορείς να πηγαίνεις τώρα… ». Είναι δύσκολο να παρακαλέσει και ακόμη πιο δύσκολο να ηρεμήσει και να κατευνάσει τα πράγματα. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ευχάριστος, γνήσιος και καινοτόμος κι όταν σκέφτεται ότι έχει κάνει λάθος στη σχέση του, προσπαθεί να επανορθώσει τη ζημιά. Παραδέχεται τα λάθη του και δεν απαιτείται και πάρα πολύς χρόνος για να ζητήσει συγγνώμη. Και όταν το κάνει, το νιώθει πραγματικά. 

ΙΧΘΥΣ

Για τους Ιχθύς δεν είναι εύκολο να ζητήσουν συγγνώμη, γιατί κατά βάθος πιστεύουν ότι όλα γίνονται με κάποια κίνητρα και σκοπιμότητα. Κι αν ο σύντροφός τους κάνει ένα λάθος, τότε σίγουρα έχει κάποια σκοπιμότητα! Ιχθύς και συγγνώμη; Δεν έχετε καμία τύχη… Κι αν έχετε, θα είστε πολύ τυχεροί! 

Πηγή: Αν ζητήσεις συγνώμη, μάθε αν θα την αποδεχθεί. από e-zwdia.gr