ΖΩΔΙΑ

Οι καλύτερες αστρολογικές όψεις στη συναστρία

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2018, 12:36
Οι καλύτερες αστρολογικές όψεις στη συναστρία
Facebook Twitter Whatsapp

Για να δούμε αν μια σχέση έχει μακροπρόθεσμη προοπτική, θα πρέπει να εξετάσουμε αναλυτικά πώς οι πλανήτες των δυο ατόμων συνδέονται μεταξύ τους και εκείνο που κοιτάμε αρχικά είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος, μαζί με τους ερωτικούς πλανήτες, την Αφροδίτη και τον Άρη, καθώς επίσης τον Δία και τον Κρόνο.

Τι μας βοηθά να καταλάβουμε η συναστρία μεταξύ δύο ατόμων και ποιες είναι οι καλύτερες αστρολογικές όψεις σε μια συναστρία. Η συναστρία μεταξύ δύο ατόμων μπορεί να περιγράψει την πορεία της σχέσης μεταξύ τους. Για να δούμε αν μια σχέση έχει μακροπρόθεσμη προοπτική, θα πρέπει να εξετάσουμε αναλυτικά πώς οι πλανήτες των δυο ατόμων συνδέονται μεταξύ τους και εκείνο που κοιτάμε αρχικά είναι ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος, μαζί με τους ερωτικούς πλανήτες, την Αφροδίτη και τον Άρη, καθώς επίσης τον Δία και τον Κρόνο.

Μπορείτε να διαβάσετε μια μερική ανάλυση της αισθηματικής συναστρίας σας με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει εδώ: Αισθηματική Συναστρία. (Αν δεν γνωρίζετε ώρα γέννησης, βάλτε στο πλαίσιο της ώρας: 12.00)

Οι καλύτερες όψεις στη συναστρία που δίνουν διάρκεια στη σχέση είναι οι εξής

Όψεις Ήλιου-Ήλιου:

Ο Ήλιος (το ζώδιό μας) είναι ο πυρήνας της ύπαρξής μας και της ταυτότητάς μας και οι αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) μεταξύ των δυο Ήλιων στη συναστρία είναι συνήθως εύκολες. Θα μοιάζουν και οι δύο στα βασικά της προσωπικότητάς τους. Δεν θα κοντραριστούν τα «εγώ» τους και είναι άνετοι ο ένας με την παρουσία του άλλου, και θα υποστηρίξει ο ένας τον άλλον. Ακόμη και η αντίθεση δεν είναι αρνητική, διότι υπάρχει μια ωραία μαγνητική έλξη, είναι αυτό που λέμε τα ετερώνυμα έλκονται. Το τετράγωνο είναι το πιο δύσκολο, αλλά κι αυτή ακόμα η σύνδεση είναι συναρπαστική και δυναμική.

Όψεις Σελήνης- Σελήνης:

Η Σελήνη είναι τα συναισθήματά μας, οι συνήθειές μας και πώς θα αντιδράσουμε ενστικτωδώς. Έτσι είναι προτιμότερο οι δυο Σελήνες να είναι σε αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) στη συναστρία αν θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα στη σχέση μας. Συναισθηματικές συγκρούσεις είναι πιο πιθανό να συμβούν με τις αρνητικές όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) διότι η Σελήνη έχει ευαισθησία και συναισθήματα.

Όψεις Ήλιου-Σελήνης:

Αυτές οι όψεις είναι κλασικός δείκτης γάμου και μιας μακροχρόνιας σχέσης. Ο Ήλιος και η Σελήνη, το Ying και το Yang, το αρσενικό και το θηλυκό, η ερωτική σχέση και η ισορροπία. Η γονιμότητα και η ανάπτυξη είναι οι βασικές αρχές μιας επιτυχημένης σχέσης. Ακόμα κι αν τα δυο άτομα δεν έχουν παιδιά μαζί, θέλουν η ψυχή τους να αναπτυχθεί καθώς και να αισθάνονται άνετα μαζί. Οι αρμονικές όψεις, (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) διευκολύνουν αυτή την ανάπτυξη. Η αντίθεση δημιουργεί μια μαγνητική και σεξουαλική πολικότητα. Το τετράγωνο θα θέσει εμπόδια στο δρόμο της ανάπτυξης αλλά αυτή η ανάπτυξη θα έχει διάρκεια, επειδή δημιουργεί περισσότερη ανθεκτικότητα. 

Ωροσκόπος και 7ος οίκος:

Ο Ωροσκόπος και ο 7ος οίκος είναι ο άξονας της σχέσης και περιγράφει το ταξίδι της ζωής μας και πώς εμείς οι ίδιοι προσαρμοζόμαστε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους και νέες εμπειρίες. Ο Ωροσκόπος είναι το όχημα της ψυχής, ενώ τα φώτα (Ήλιος και η Σελήνη) είναι οι οδηγοί. Ο Ήλιος θα οδηγήσει με έναν πιο συνειδητό τρόπο ενώ η Σελήνη θα πηγαίνει με τη ροή των πραγμάτων. Μια αρμονική όψη (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) μεταξύ του Ήλιου, της Σελήνης και του Ωροσκόπου σημαίνει ότι τα άτομα κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, θα επιτυγχάνουν περισσότερα μαζί, γρήγορα και χωρίς άγχος γιατί δεν θα μάχονται.

Όψεις Αφροδίτη - Άρη:

Φυσικά, για τους περισσότερους ανθρώπους το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να έχουμε την Αφροδίτη και τον Άρη σε όψη, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Πραγματικά, δεν έχει σημασία αν η όψη είναι αρμονική ή δυσαρμονική, αυτό θα φανεί στο κρεβάτι. Οι όψεις Αφροδίτης - Άρη εγγυώνται σεξουαλική χημεία που δεν ξεθωριάζει όταν εξασθενίσει ο αρχικός ενθουσιασμός. Οι δύσκολες όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) φαίνεται να είναι πιο ισχυρές και συναρπαστικές. Δείχνουν όμως περισσότερη επιθετικότητα αλλά και σύγκρουση της λίμπιντο, όταν ο ένας σύντροφος θέλει να κάνει έρωτα και ο άλλος δεν έχει διάθεση. Όμως η μαγεία και το πάθος της όψης Αφροδίτης - Άρη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρατήσει ένα ζευγάρι μαζί. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει για να υπάρχουν πάθος και ικανοποιητική σεξουαλικότητα στη σχέση.

Όψεις Κρόνου-Δία:

Οι αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) δείχνουν εξισορρόπηση. Ο Κρόνος δίνει σταθερότητα και αντοχή και ο Δίας διασκέδαση και αισιοδοξία. Οι δύσκολες όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) δείχνουν ανισορροπία που οδηγεί στην κατάθλιψη, τη μιζέρια, τα εμπόδια και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων. Ο Δίας χωρίς καμία όψη με τον Κρόνο, δείχνει υπερβολές, επιείκεια, απιστία, χίμαιρες και τυχερά παιχνίδια.

Όψεις του Ερμή:

Δυστυχώς ο Ερμής στη συναστρία συχνά παραβλέπεται, αλλά είναι πολύ σημαντικός γιατί δείχνει την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να έχει καλή επικοινωνία και η σεξουαλικότητα έχει φθαρεί, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της στασιμότητας και της βαρεμάρας. Οι όψεις του Ερμή, δεν χρειάζεται να είναι πάντα αρμονικές, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέονται μεταξύ τους. Μια καλή συζήτηση μπορεί να τονώσει τα πάθη και τα ερωτικά παιχνίδια. Ο περιστασιακός καβγάς είναι υγιής για την εκτόνωση των συναισθημάτων για να μην ξαναφουντώσουν και βλάψουν τη σχέση.

Όψεις των Δεσμών της Σελήνης:

Οι όψεις του Βόρειου και Νότιου Δεσμού στη συναστρία είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι δείχνουν προς τα που πρέπει να πάει η ψυχή μας για να εξελιχθεί. Οι αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) των Δεσμών της Σελήνης, δείχνουν ότι βοηθούν ο ένας τον άλλο και βαδίζουν προς την ίδια πνευματική πορεία. Ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ωροσκόπος, η Αφροδίτη και ο Άρης σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, δείχνουν ότι η σχέση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ψυχής και των δυο. Οι δυσαρμονικές όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) είναι πολύ πιο δύσκολες και δείχνουν μια καρμική σχέση όπου υπάρχουν κατάλοιπα του παρελθόντος, τα οποία καθηλώνουν και τους δυο και χρειάζονται επίλυση άπαξ και διά παντός.

Πηγή: Οι καλύτερες αστρολογικές όψεις στη συναστρία. από e-zwdia.gr