ΑΜΥΝΑ

Άσκηση «White and Blue Glory» - Συνεκπαίδευση της Αεροπορίας Στρατού στο Ισραήλ και στην Κύπρο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2018, 12:12 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2018, 12:12
Άσκηση «White and Blue Glory» - Συνεκπαίδευση της Αεροπορίας Στρατού στο Ισραήλ και στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ «απέσπασε κολακευτικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (για προφανείς λόγους) η άσκηση με την επωνυμία “White and Blue Glory”, που αφορούσε τη μεταστάθμευση ενός Συγκροτήματος Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Ισραήλ και τη συνεκπαίδευσή του εκεί με μονάδες των Ισραηλινών Χερσαίων και Αεροπορικών Δυνάμεων καθώς και την εν συνεχεία μεταστάθμευσή του στην Κύπρο, όπου συνεκπαιδεύτηκε με δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς. Η όλη αυτή σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα ήταν μεν γνωστή αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί επισήμως από το ΓΕΣ. 

Το Συγκρότημα Λόχου ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ αποτελούμενο από 4 επιθετικά ελικόπτερα τύπου ΑΗ-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ) και AH-64-DHA Longbow Apache του 2ου ΤΕΕΠ, 2 μεταφορικά ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), 1 στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστηρίξεως Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε στις παρακάτω συνεκπαιδεύσεις:

---Το διάστημα 23-25 Οκτωβρίου 2018, στην Τακτική Άσκηση Μετά  Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “White and Blue Glory”, στο Ισραήλ, μία άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας για το τρέχον έτος 2018 μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών  σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Ερεύνης και Διασώσεως Μάχης (CSAR), καθώς και σε αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

---Την 26 Οκτωβρίου 2018, σε άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού της Κύπρου. Η άσκηση 
πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου και σε αυτήν συμμετείχαν ελικόπτερα, τεθωρακισμένοι σχηματισμοί και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, περιελάμβανε δε συνδυασμό τακτικών κινήσεων στο επίγειο και εναέριο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ, τόσο κατά την συμμετοχή του στην ΤΑΜΣ “White and Blue Glory”, όσο και κατά τη συνεκπαίδευση με τα τμήματα της ΕΦ, «απέσπασε κολακευτικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του. Ταυτόχρονα, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, κατά τη συνεργασία του με το προσωπικό των Ισραηλινών Χερσαίων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου» καταλήγει χαρακτηριστικώς το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr