ΑΜΥΝΑ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα με νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2018, 19:24 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2018, 20:02
Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα με νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Χαμός στο Αιγαίο σήμερα από πλευράς τουρκικής προκλητικότητας με την πραγματοποίηση 47 παραβιάσεων, 8 παραβάσεων και μίας εμπλοκής, χωρίς κάποιον εμφανώς «προφανή λόγο», αφού οι Τούρκοι δεν είχαν κάποια γνωστή εκπαιδευτική δραστηριότητα!

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό, σήμερα 5 σχηματισμοί αποτελούμενοι αναλυτικά από 2 F-16, 2 F-16, 2 F-4, 2 F-16 και 2 F-16, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, καθώς και από άλλα 3 μεμονωμένα αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν CN-235 ναυτικής συνεργασίας και το 1 αεριωθούμενο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου T-38, συνολικώς 13 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και άλλες 47 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 47 αυτές παραβιάσεις οι 9 πραγματοποιήθηκαν από τους σχηματισμούς των μαχητικών οι 3 από το εκπαιδευτικό T-38 ενώ οι υπόλοιπες 35 από τα δύο CN-235 που έκαναν τον ΕΕΧ «σουβλάκι» κατά την αεροπορική αργκώ, μπαινοβγαίνοντας συνεχώς σε αυτόν απλώς για να καταγράφουν «ίχνη» και «παρουσίες», στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συνολικά σημειώθηκε 1 εμπλοκή με τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν από το ΕΚΑΕ. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr