ΑΜΥΝΑ

Ρήγας: «Τα χρόνια της κρίσης αντέξατε και κρατήσατε υψηλά το φρόνημα του Στόλου μας»

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2018, 20:57 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2018, 20:57
Ρήγας: «Τα χρόνια της κρίσης αντέξατε και κρατήσατε υψηλά το φρόνημα του Στόλου μας»
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Αρχηγείο Στόλου και το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για ενημέρωση

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την υποστήριξη του έργου του Αρχηγείου Στόλου και της βελτιώσεως των συνθηκών λειτουργίας του Ναυστάθμου Σαλαμίνος παρέσχε σήμερα ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας προς τα στελέχη του Αρχηγείου στόλου και του Ναυστάθμου, μετά τη σημερινή εκεί επίσκεψή του.

Τον ΑΝΥΕΘΑ κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, καθώς και ο Διοικητής Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να υποστηρίξουμε το έργο του Αρχηγείου Στόλου και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες λειτουργίας του Ναυστάθμου Σαλαμίνας έτσι ώστε να ανταποκριθείτε πλήρως στο υψηλό επιχειρησιακό έργο που επιτελείτε, αλλά και στις ανάγκες που έχετε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΑΝΥΕΘΑ για να προσθέσει: «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό, κάτω από δυσχερείς συνθήκες, με ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις πόρων και κονδυλίων όχι μόνο αντέξατε, αλλά και κρατήσατε υψηλά το φρόνημα και την επιχειρησιακή ικανότητα του Στόλου μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ίδιος επισήμανε ότι «Στη διάρκεια των πρώτων πέντε από τα οκτώ μνημονικά έτη, απωλέσαμε 25% του ΑΕΠ, ενώ οι αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 50%. Παρόλα αυτά, η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μειώθηκε ούτε κατά κεραία». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στη διάρκεια της κρίσης παραμείναμε πυλώνας σταθερότητας, με ακόμα πιο ενισχυμένη διεθνή αποδοχή. Αλλά και κανένας εξωτερικός παράγοντας, όχι μόνο δεν τόλμησε αλλά ούτε και διανοήθηκε να θίξει την εθνική μας κυριαρχία».

«Σήμερα, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι αυξημένες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο αποτελούν συχνό φαινόμενο σε μία προσπάθεια να αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα, το Πολεμικό μας Ναυτικό διατηρεί υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα μέσων. Δηλώνει δυναμικά και αποφασιστικά την παρουσία του, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς επιτυχημένες αποστολές των πολεμικών μας πλοίων σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο», συνέχισε.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ τόνισε τα εξής: «Από το 2015 ως κυβέρνηση, κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν. Κυρίως στο μείζον θέμα της ολοκλήρωσης παλαιότερων προγραμμάτων που είχαν βαλτώσει, αλλά και της συντήρησης των μονάδων του Στόλου…όπως την ολοκλήρωση του προγράμματος των νέων υποβρυχίων Τύπου-214, τη δρομολόγηση ολοκλήρωσης των ΤΠΚ, την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion με προοπτική την σύντομη επαναφορά τους στην ενεργό υπηρεσία. Όλα αυτά, μέσα σε ένα πρόγραμμα συνολικού εξορθολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ΕΔ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr