ΑΜΥΝΑ

Κικίλιας: Κομματικοί «κομισάριοι» στις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2019, 16:10
Κικίλιας: Κομματικοί «κομισάριοι» στις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
Facebook Twitter Whatsapp

Αφορμή για το μήνυμα του βουλευτή της ΝΔ, η σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας που προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ.

Για προσπάθεια κομματικοποιήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας που προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ.

«Ο στρατός στηρίζεται στην ιεραρχία. Η αρχή αυτή καταστρατηγείται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη σύσταση "Γραφείων Νομικής Προστασίας" που θα λειτουργούν ως κομματικοί "κομισάριοι" καθώς θα παρεμβαίνουν στις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλώντας έλλειψη εμπιστοσύνης. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», αναφέρει ο Β. Κικίλιας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Θυμίζουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε και γι’ αυτό «φωνάζει» ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ είναι ότι χθες, κατά την παρουσίαση των επί μέρους διατάξεων του νέου σχεδίου νόμου για το προσωπικό των ΕΔ κλπ του ΥΠΕΘΑ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ ανέλυε τη συγκεκριμένη διάταξη ο ΑΝΥΕΘΑ Π.Ρήγας, τον διέκοψε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για να διευκρινίσει ότι τα γραφεία αυτά θα μπορούν να διενεργούν ΚΑΙ Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) και να υποβάλλουν τα αποτελέσματά τους στον Αρχηγό του κάθε Κλάδου.

Αν τελικώς ισχύσει αυτό το πράγμα, έμπειροι στρατιωτικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει τη «θρυαλίδα» στην ιεραρχία των ΕΔ, ακόμα και διαμορφώνοντας μελλοντικές ηγεσίες στους Κλάδους κατά το δοκούν.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Σύμφωνα πάντα με αυτούς θα μπορεί κάποιος υφιστάμενος να κατηγορήσει τον διοικητή του για κάποιο σοβαρό θέμα, που εκείνος θα νομίζει ότι θίγεται. Αν η κατηγορία αυτή γίνει τυχαίως η όχι παραμονές των ετήσιων κρίσεων και διαταχθεί ΕΔΕ, τότε ο σε βάρος του έχων τη διενέργεια ΕΔΕ αξιωματικός ΔΕΝ κρίνεται και παραμένει στάσιμος μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση, ενώ τον «προσπερνούν» όλοι οι άλλοι συμμαθητές του και υφιστάμενοί του, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει τι μορφή θα έχει τελικώς το σχέδιο νόμου που θα πάει στην ολομέλεια και θα ψηφιστεί και επομένως και τι τελικώς θα ισχύει ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι όμως ανακοινώθηκε χθες προκαλεί πλήθος ερωτηματικών που σε κάθε περίπτωση χρήζουν (πολλών) διευκρινίσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr