ΑΜΥΝΑ

Κόντρα Καμμένου - Ρήγα: «Λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ» - «Η Άμυνα δεν είναι μικροκομματικά αναλώσιμη»

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 9 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2019, 15:33
Κόντρα Καμμένου - Ρήγα: «Λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ» - «Η Άμυνα δεν είναι μικροκομματικά αναλώσιμη»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει ένα διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά, δεν πρόκειται να παρασύρουν κανέναν», τονίζει ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση, υπό μορφή σχολίου, προς τα όσα αρκούντως βαριά εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε συνεργαστεί μαζί του.

Το σχόλιο του ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα για τα όσα δήλωσε ο πρώην ΥΕΘΑ Π. Καμμένος έχει ως εξής:

«Οι προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει ένα διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά, δεν πρόκειται να παρασύρουν κανέναν.

Οφείλω όμως, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να δηλώσω την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη υποστήριξή μου στη στρατιωτική ηγεσία απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση, που αντικειμενικά συνιστά απόπειρα υπονόμευσης του ίδιου του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί ο πρώην ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» της τηλεοράσεως του “Open”, σε σχέση με το ΥΠΕΘΑ, τον ΑΝΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, είπε τα εξής:

«Πλέον γίνονται επικίνδυνα πράγματα στο υπουργείο Άμυνας. Δεν έχει να κάνει με τον υπουργό, τον κύριο Αποστολάκη, τον οποίο θεωρώ ικανό και πιστεύω ότι θα πρέπει εκείνος να κατευθύνει το υπουργείο. Φαίνεται όμως ότι ο κύριος Αποστολάκης έχει υποσκελιστεί από τον κύριο Ρήγα, ο οποίος δεν λειτουργεί ως αναπληρωτής υπουργός, αλλά ως κομισάριος της ΚΝΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προχώρησαν σε αποστρατείες ικανών στελεχών για πολιτικούς λόγους. Έκαναν αρχηγό έναν άνθρωπο με δύο καρδιακά επεισόδια. Ο ΓΕΣ, πρώην ακροδεξιός, λειτουργεί ως πιόνι του κυρίου Ρήγα. Είναι επικίνδυνος και κατευθυνόμενος και το κομματικό κράτος που πάνε να καταστήσουν». 

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε , χάριν του ρεπορτάζ, ότι ο πρώην ΥΕΘΑ ο οποίος τώρα κατηγορεί τον νέο Α/ΓΕΣ ως «ακροδεξιό», ο ίδιος πέρσι τον είχε διατηρήσει και για δεύτερο χρόνο Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες μετά το γνωστό περιστατικό της 1ης Μαρτίου 2018, της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους. Θα μπορούσε τότε ανέτως να τον είχε αποστρατεύσει και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Τώρα είναι αργά για φωνές.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr