ΑΜΥΝΑ

Ετήσιο Μνημόσυνο στη Μνήμη των τεσσάρων πεσόντων αξιωματικών στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 20 Απριλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2019, 16:20
Ετήσιο Μνημόσυνο στη Μνήμη των τεσσάρων πεσόντων αξιωματικών στο Σαραντάπορο Ελασσόνας
Facebook Twitter Whatsapp

Στην τελετή του Μνημοσύνου παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ενώ παραβρέθησαν επίσης ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, οι οικογένειες των εκλιπόντων, εκπρόσωποι των τοπικών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Tο ετήσιο τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου, στο χώρο του Μνημείου, υπέρ ανάπαυσης των ψυχών και απoδόσεως φόρου τιμής, στα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία σκοτώθηκαν στις 19 Απριλίου 2017, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, με ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), στο Σαραντάπορο Ελασσόνος.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε άτομα, από τα οποία τα τρία ήταν μέλη του πληρώματός του και οι υπόλοιποι δύο επιβαίνοντες.

Νεκροί ήταν οι τότε:

---Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς

---Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, Επιτελής της 1ης Στρατιάς

---Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας, κυβερνήτης του ελικοπτέρου

---Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Η πέμπτη επιβαίνουσα του μοιραίου ελικοπτέρου, η Αρχιλοχίας (ΑΣ) – Μηχανικός  Βασιλική Πλεξίδα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, είναι η μοναδική επιζήσασα του δυστυχήματος.

Στην τελετή του Μνημοσύνου παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ενώ παραβρέθησαν επίσης ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, οι οικογένειες των 
εκλιπόντων, εκπρόσωποι των τοπικών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών, 
καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.