ΑΜΥΝΑ

Τουρκική πρόκληση με αεροπορική άσκηση στη Λιβύη – Η αναφορά του Newpost και το δημοσίευμα της Sabah

Δημοσίευση 23 Απριλίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2020, 22:46
Τουρκική πρόκληση με αεροπορική άσκηση στη Λιβύη – Η αναφορά του Newpost και το δημοσίευμα της Sabah
Facebook Twitter Whatsapp

Η προκλητική τουρκική άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και άλλων πτητικών μέσων.

Στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Λιβύης πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, μια ενέργεια στην οποία είχε αναφερθεί και το Newpost. Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F16 τα οποία παρέμειναν στον αέρα επί 7 ώρες και 35 λεπτά.

Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην άσκηση συμμετείχε η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό με στόχο τη βελτίωση απόδοσης για αποστολές και επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από F16 και CASA για μεταφορά και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS). Το τουρκικό ναυτικό αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκφοβίσει τον στρατάρχη Χάφταρ ότι η Τουρκία διεξάγει αεροπορική επιχείρηση στη Λιβύη και έτσι «η Τουρκία κατέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε κάθε επιθυμητό σημείο στον κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο», αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

Η αναφορά του Newpost στην άσκηση

Υπενθυμίζεται ότι το Newpost είχε κάνει αναφορά στην λόγω ενέργεια σε δημοσίευμά του στις 19 Απριλίου. Η Άγκυρα δεν κρύβει την πρόθεσή της να στηρίξει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση Σάρατζ και ταυτόχρονα το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο.

Μετά την παταγώδη αποτυχία του ερευνητικού της προγράμματος στην Κύπρο όπου τα πλωτά της γεωτρύπανα δεν εντόπισαν πουθενά υδρογονάνθρακες αυτό που τις απομένει είναι να κινηθεί και σε άλλες περιοχές. Μια από αυτές είναι και η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης όπου όμως η παράμετροι δυσκολίας για να στηριχτεί και στρατιωτικά μια τέτοια ενέργεια πολλαπλασιάζονται κάτι που γνωρίζει καλά η Άγκυρα. Όπως και ότι ενδεχόμενη τέτοια κίνηση παραβιάζει ξεκάθαρα τις «κόκκινες» γραμμές τις οποίες ήδη έχει θέσει η Αθήνα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr