ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ ανοιχτά της Λιβύης: Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί τουρκικό εμπορικό πλοίο

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2020, 14:17
Θρίλερ ανοιχτά της Λιβύης: Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί τουρκικό εμπορικό πλοίο
Facebook Twitter Whatsapp

Εμπλεκόμενη σε ένα σοβαρό περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης βρίσκεται ελληνική φρεγάτα, η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο επίκεντρο ενός σοβαρού περιστατικού ανοιχτά της Λιβύης βρίσκεται η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», η οποία ύστερα από εντολή του διοικητή της επιχείρησης "Ειρήνης", επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό εμπορικό πλοίο για μεταφορά όπλων, ωστόσο απομακρύνθηκε. 

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Σπέτσαι», η οποία πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη, δέχθηκε σήμα από τον ιταλό διοικητή της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δύναμης να ελέγξει ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο, καθώς υπήρξε πληροφορία για μεταφορά όπλων και στρατιωτικού υλικού προς τη Λιβύη, σπάζοντας το εμπάργκο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ελικόπτερο Sikorsky S-70B απογειώθηκε με μια ειδική ομάδα βατραχανθρώπων - κομάντος, έτσι ώστε να πετάξει πάνω από το πλοίο Cirkin και να μπορέσει η ομάδα να το προσεγγίσει για να το ελέγξει.

Το φορτηγό πλοίο έστειλε σήμα ότι καθοδηγείται και φυλάσσεται από τις τουρκικές αρχές και συγκεκριμένα τρεις τουρκικές φρεγάτες, ζήτησε την απομάκρυνση του ελικοπτέρου, αρνούμενο έτσι τον έλεγχο του φορτίου που κουβαλά. Ο Έλληνας κυβερνήτης ζήτησε νέες εντολές από τον ιταλό διοικητή και πήρε την εντολή να επιστρέψει.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική φρεγάτα, η οποία είναι μόνη της στον θαλάσσιο χωρο, παρακολουθεί το τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο βρίσκεται νότια της Κρήτης και βορειοανατολικά της Τρίπολης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν αποφασίζει μόνη της εκεί, είναι ευρωπαϊκή επιχείρηση η «Ειρήνη» και ήταν κοινή απόφαση των ευρωπαϊκών στρατών να ελέγξουν αν τηρείται το εμπάργκο των όπλων προς τη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από την πλευρά της Λιβύης, βρίσκονται ακόμα τέσσερις τουρκικές φρεγάτες, στο σύνολό τους δηλαδή, επτά φρεγάτες. 

Ο χάρτης με το στίγμα του φορτηγού πλοίου Cirkin στις 10:15 το πρωί της Τετάρτης

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr