ΑΜΥΝΑ

Εμμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από το Αγαθονήσι μία ημέρα μετά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2020, 11:11
Εμμένει στις προκλήσεις η Τουρκία: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από το Αγαθονήσι μία ημέρα μετά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζουν την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων οι Τούρκοι, μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Σήμερα, μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το νησί. Τα F-16 πέταξαν πάνω από τον νησί στις 10:44, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι, στα 24.000 πόδια και οι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν νέα προκλητικά δημοσιεύματα, προβάλλοντας τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι το Αγαθονήσι είναι δήθεν μέρος της τουρκικής επικράτειας!

Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, μέρος του τουρκικού Τύπου διακίνησε προκλητικούς ισχυρισμούς και αναθεωρητικές απόψεις για το καθεστώς της νήσου των Δωδεκανήσων.

«Ήρθα στο Αγαθονήσι, μικρό νησί μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Σ' αυτή τη διαχρονική κοιτίδα ελληνισμού, από το φυλάκιο ως την κανονιοφόρο «Κραταιός» συναντώ περήφανους ανθρώπους, θεματοφύλακες των συνόρων. Από κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα χτίζουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση», έγραψε στο Twitter η κυρία Σακελλαροπούλου αφιονίζοντας την φτηνή τουρκική δημοσιογραφία.

Τουρκικές εφημερίδες όπως η Yeni Safak και η Sozcu, τερμάτισαν την προσπάθεια λαϊκισμού, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσουν το Αγαθονήσι σαν υποτιθέμενο τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή!

«Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek (σσ: αναφέρονται στο Αγαθονήσι με αυτό το τουρκικό όνομα) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος» γράφουν κάποιες τουρκικές εφημερίδες παραχαράσσοντας την πραγματικότητα και την ιστορία.