ΑΜΥΝΑ

Οργισμένη διάψευση από το υπουργείο Άμυνας για τα περί αγοράς drones από την Τουρκία

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2020, 21:36
Οργισμένη διάψευση από το υπουργείο Άμυνας για τα περί αγοράς drones από την Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Οργισμένη ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα για τα περί αγοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με οργισμένο τρόπο διέψευσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φήμες που κυκλοφορούσαν στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και αναπαρήχθησαν από μερίδα ελληνικών ΜΜΕ περί συζητήσεων με την Άγκυρα για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών τουρκικής κατασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19».