ΑΜΥΝΑ

Περίεργη εμφάνιση drone πάνω από το Καστελόριζο – Έπαιζε τουρκικά εμβατήρια - Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία (Βίντεο)

του Κώστα Σαρικά - Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2020, 08:11
Περίεργη εμφάνιση drone πάνω από το Καστελόριζο – Έπαιζε τουρκικά εμβατήρια - Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Με έκπληξη είδαν και άκουσαν οι ακρίτες το σκηνικό, χωρίς να γνωρίζουν από που προέρχεται, την ίδια στιγμή που τουρκικό Μέσο παρουσίασε βίντεο από λήψη drone πάνω από το νησί, με την ελληνική σημαία να είναι βαμμένη με κόκκινη μπογιά. 

Ένα… περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Καστελόριζο, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα των ακριτών του νησιού, με τις Αρχές να το ερευνούν.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε drone πάνω από το νησί, από τα μεγάφωνα του οποίου μάλιστα ακούγονταν τουρκικά εμβατήρια.

Πριν καλά καλά καταλάβουν κάτοικοι και Αρχές τι συνέβαινε το drone εξαφανίστηκε. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό και από πού προήλθε το drone και αν αυτό πέταξε από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό για ψυχολογικούς λόγους, ή το πέταξε κάποιος επισκέπτης του νησιού.

Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό KARAR.tv έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται από την είσοδο στο λιμάνι.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από το βίντεο, η ελληνική σημαία φαίνεται ότι έχει βαφτεί με κόκκινο μπογιά, ενώ άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο drone, είναι εκείνο που εμφανίστηκε και έπαιζε τουρκικά εμβατήρια. Σχετικά με την μπογιά στη σημαία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έπεσε από το drone αλλά από ανθρώπινο χέρι.  

Το τουρκικό drone απογειώθηκε από το Κας από τα ηχεία του άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας και σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού που μίλησε στον ANT1, το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου 5 λεπτά. 

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα.

Νέα τουρκική NAVTEX για ασκήσεις μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου

Νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, ο οποίος τόνισε πως η Άγκυρα ενισχύει το ναυτικό για να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα».