ΑΜΥΝΑ

Αυξάνεται κατά τρεις μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς – Οι εξαιρέσεις - Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2021, 15:35
Αυξάνεται κατά τρεις μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς – Οι εξαιρέσεις - Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ειδικότερα εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα). Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΥΣΕΑ, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων.

Ειδικότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία (12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας αντί για 9 που ισχύει σήμερα).  Η αυξημένη θητεία θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Σχετικά με τους οπλίτες που δικαιούνται μειωμένη θητεία (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) αυτή καθορίζεται στους 8 μήνες από 9 μήνες που είναι σήμερα.  Σημειώνεται πως η εν λόγω πρόβλεψη αφορά κι εκείνους που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες Στρατού Ξηράς (Θράκη και ακριτικά νησιά του Αιγαίου). Το εν λόγω καθεστώς ισχύει επίσης σήμερα για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Από την απόφαση εξαιρούνται και τα Σώματα Εκστρατείας, δηλαδή οι ειδικές δυνάμεις.

Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).

Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr