ΑΜΥΝΑ

Poseidon’s Rage: Δέος προκαλούν οι πτήσεις ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών (βίντεο)

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2021, 15:13
Poseidon’s Rage: Δέος προκαλούν οι πτήσεις ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Η «Poseidon’s Rage» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, ο αριθμός των οποίων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «Poseidon’s Rage», που διεξήχθη από 28 Μαΐου έως και 11 Ιουνίου 2021 σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση της Σούδας μαχητικά αεροσκάφη F-15Ε της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE) και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης τους.

Όπως τονίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η «Poseidon’s Rage» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, ο αριθμός των οποίων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η διεξαγωγή της συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών με την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr