ΑΜΥΝΑ

«Sea Breaker»: Ισραηλινός πύραυλος αλλάζει το παιχνίδι - «Χειρουργικά» πλήγματα μεγάλης ακρίβειας

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 8 Ιουλίου 2021, 13:26
«Sea Breaker»: Ισραηλινός πύραυλος αλλάζει το παιχνίδι - «Χειρουργικά» πλήγματα μεγάλης ακρίβειας
Facebook Twitter Whatsapp

Το Sea Breaker είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος, «σχεδιασμένος για να ξεπεράσει τις προκλήσεις της σύγχρονης πολεμικής αρένας».

Ένα νέο πυραυλικό σύστημα 5ης γενιάς με μεγάλη εμβέλεια αποκάλυψε η Ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems. Επιπλέον χαρακτηριστικά του συστήματος είναι ότι είναι αυτόνομο και κατευθυνόμενο με ακρίβεια και έτσι επιτρέπει σημαντικές επιθετικές επιδόσεις, τόσο σε θαλάσσιους, όσο και σε χερσαίους στόχους.

Όπως αναφέρει η Rafael, το Sea Breaker είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος, «σχεδιασμένος για να ξεπεράσει τις προκλήσεις της σύγχρονης πολεμικής αρένας».

Το νέο πυραυλικό σύστημα παρέχει «χειρουργικά» πλήγματα ακριβείας από απόσταση έως 300 χλμ. Διαθέτει έναν προηγμένο αναζητητή IIR (Imaging Infra-Red), ιδανικό για την εμπλοκή θαλάσσιων και χερσαίων στόχων, στατικών ή μετακινούμενων, σε περιοχές στις οποίες οι πύραυλοι προηγούμενης γενιάς που βασίζονται στην αναζήτηση RF δεν είναι αποτελεσματικοί.

Το Sea Breaker μπορεί να εκτοξευθεί από ναυτικές πλατφόρμες, ποικίλου μεγέθους, από τορπιλακάτους έως κορβέτες και φρεγάτες. Έχει επίσης τη δυνατότητα να εκτοξευτεί από το σύστημα SPYDER της Rafael, που είναι φορητό. Η αρχιτεκτονική της παράκτιας πυροβολαρχίας υποστηρίζει αυτόνομη χρήση των εκτοξευτών ή την ένταξή τους σε ένα ευρύτερο σύστημα, με μια μονάδα εντολών και ελέγχου (CCU) και διάφορους αισθητήρες.

Χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, το πυραυλικό σύστημα που παρουσιάστηκε διαθέτει λειτουργίες deep-learning και big data-based scene-matching, μία τεχνολογία που έχει πατεντάρει η Rafael, επιτρέποντας την Αυτόματη Απόκτηση Στόχου (ATA) και την Αυτόματη Αναγνώριση Στόχων (ATR).

Το σύστημα διαθέτει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ έχει «ανοσία» στις ηλεκτρονικές παρεμβολές. Το προφίλ του Sea Breaker επιτρέπει πτήση χαμηλού επιπέδου τόσο στη θάλασσα όσο και πάνω από το έδαφος.

Πετώντας με υψηλές υποηχητικές ταχύτητες, το Sea Breaker έχει δυνατότητα συγχρονισμένης πλήρους επίθεσης, «επιλέγοντας» τη βέλτιστη γωνία πρόσκρουσης ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή πιθανότητα επιτυχίας της αποστολής. Κατά το ενημερωτικό σημείωμα της Rafael, ένα μόνο χτύπημα είναι αρκετό για να εξουδετερώσει ένα πλοίο μεγέθους φρεγάτας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr