ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικός πυρετός στην Τουρκία: Ποια συστήματα παρέλαβε - Ποιες οι δυνατότητές τους (βίντεο)

του Στέλιου Θεοδώρου - Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2021, 07:54
Εξοπλιστικός πυρετός στην Τουρκία: Ποια συστήματα παρέλαβε - Ποιες οι δυνατότητές τους (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Η Τουρκία συνεχίζει να παραλαμβάνει νέα οπλικά συστήματα από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Ποιές είναι οι νέες προσθήκες και ποιές δυνατότητες προσδίδουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ρήξη της Τουρκίας με τη Δύση και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ έχει φέρει σοβαρά προβλήματα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία καθώς δεν είναι σε θέση να προμηθευτεί για την ώρα ανταλλακτικά ή τα F-35 ωστόσο ο εξοπλιστικός πυρετός συνεχίζεται στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα η Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν δύο ακόμα οπλικά συστήματα που θα ενισχύσουν τις δυνατότητές τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη DailySabah οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) παρέλαβαν ένα νέο όχημα ηλεκτρονικού πολέμου, το Sancak, το οποίο αναπτύχθηκε με εγχώριους πόρους, δήλωσε ο επικεφαλής του κορυφαίου αμυντικού σώματος την Κυριακή.

Ο Ismail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) έκανε τη σχετική δήλωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο που δείχνει το σύστημα που αναπτύχθηκε από τον τουρκικό αμυντικό γίγαντα Aselsan.

«Έχουμε παραδώσει το σύστημα ηλεκτρονικής επίθεσης νέας γενιάς, Sancak, στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε η δήλωσή του.

Οι δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνουν υψηλή ευελιξία, υψηλή ισχύ εξόδου σε ευρυζωνικές συνδέσεις, μπλοκάρισμα σε διαφορετικούς τύπους και με διαφορετικούς τρόπους, ηλεκτρονική υποστήριξη με ευρυζωνικό δέκτη, αυτόματη δημιουργία συνδέσμων και αποδιαμόρφωση.

Η Aselsan προσφέρει πολλές λύσεις συστήματος ηλεκτρονικής υποστήριξης (ES) και ηλεκτρονικής επίθεσης (EA) που αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αντι-αεροπορική ομπρέλα με Hisar Α+ και Ο+

Το σύστημα πυραύλων Hisar A + της Τουρκίας έχει παραδοθεί με όλα τα στοιχεία του και το σύστημα Hisar O + έχει φθάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κορυφαίου αμυντικού σώματος της χώρας, συμβάλλοντας στον στόχο της δημιουργίας ενός πολυεπίπεδου συστήματος αντι-αεροπορικής άμυνας.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), ενημέρωσε για το πρώτο σύστημα αεροπορικής άμυνας της χώρας στο Twitter.
Μοιράστηκε ένα βίντεο ενός πυραύλου Hisar O + που καταστρέφει έναν στόχο υψηλής ταχύτητας σε μεγάλη απόσταση και μεγάλο υψόμετρο.
Σύμφωνα με τη DailySabah οι πύραυλοι Hisar είναι αμυντικά όπλα που αναπτύχθηκαν για την προστασία στρατιωτικών βάσεων, λιμένων, εγκαταστάσεων και στρατευμάτων από απειλές που προέρχονται από τον αέρα. 

Καλύπτουν τις ανάγκες των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων (TSK) παρέχοντας ένα σύστημα ασφαλείας εναέριας άμυνας χαμηλού και μεσαίου βεληνεκούς.
Συστατικά του συστήματος Hisar A +, όπως ραντάρ, κέντρο ελέγχου και πυρός, έχουν κατασκευαστεί από τον αμυντικό γίγαντα Aselsan, ενώ μια άλλη τοπική εταιρεία, η Roketsan, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

Η κεφαλή αναπτύχθηκε από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (TÜBITAK). Το σύστημα, το οποίο έχει αποδοτικότητα 360 μοιρών, μπορεί να ενεργοποιηθεί και να βληθεί εναντίον έξι στόχων ταυτόχρονα.
Το σύστημα Hisar A + έχει εμβέλεια 15 χιλιομέτρων (9,3 μίλια) ενώ το σύστημα Hisar O + φτάνει τα 25 χιλιόμετρα.
Αυτά τα πυραυλικά συστήματα αναμένεται να είναι αποτελεσματικά κατά των εισβολών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων αέρος-εδάφους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr