ΑΜΥΝΑ

Αυτό είναι το νέο Rafale που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία - Ο τρόμος της Άγκυρας (φωτό)

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2021, 15:20
Αυτό είναι το νέο Rafale που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία - Ο τρόμος της  Άγκυρας (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί στην Γαλλία συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Στα χέρια της Πολεμικής Αεροπορίας πέρασε το νέο «γεράκι» που έχει προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης τελετής παραλαβής στην Γαλλία.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Όπως έχει ήδη γράψει το Newpost και παρουσιάσει στις αποκλειστικές φωτογραφίες, με την προσθήκη του νέου «γερακιού» η Πολεμική μας Αεροπορία γυρίζει σελίδα, γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και βάζει τα θεμέλια για πλήρη αεροπορική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο Rafale ήδη έχει «βαφτεί» στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Με σειριακό αριθμό «401» και τα κυκλικά μπλε και λευκά χαρακτηριστικά σήματα της HAF πάνω στην άτρακτο και στα φτερά και το ορθογώνιο στο κάθετο σταθερό. 

Μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιήσει στο Merignac την πρώτη του επίσημη πτήση βαμμένο στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας με αμιγώς Ελληνικό πλήρωμα, δηλαδή δύο Έλληνες ιπτάμενους μέσα στο κόκπιτ. Και οι πτήσεις του αεροσκάφους με τους ιπτάμενους της HAF θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες όπως και με κάθε Rafale το οποίο θα παραλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία έως τα τέλη του 2021. Τότε η πρώτη τετράδα ή εξάδα Rafale θα πετάξει μαζί για την Ελλάδα και για την 114 Πτέρυγα Μάχης. Την ‘’φωλιά’’ των Game Changer μαχητικών που θα δώσουν στην Πολεμική Αεροπορία τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκική.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr