ΑΜΥΝΑ

Rafale: Η ελληνική ριπή που σπέρνει τον πανικό στην Τουρκία - Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2021, 13:58
Rafale: Η ελληνική ριπή που σπέρνει τον πανικό στην Τουρκία - Τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως έχει ήδη γράψει το Newpost αν και μεταχειρισμένο το πρώτο Ελληνικό Rafale έδωσε την εικόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για καινούργιο αεροσκάφος.

Με την προσθήκη του νέου «γερακιού» η Πολεμική μας Αεροπορία γυρίζει σελίδα, γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και βάζει τα θεμέλια για πλήρη αεροπορική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.

Το διθέσιο «401» αποτελεί την πρώτη από τις 18 «ριπές» που έρχονται για να επισφραγίσουν την απόλυτη κυριαρχία της Πολεμικής μας Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο αλλά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βαμμένο στα γαλανόλευκα, με τα διακριτικά της HAF στα φτερά του το πρώτο ελληνικό Rafale μαζί με τα υπόλοιπα που θα παραλάβουμε αποτελούν τα ‘’game changer’’ μαχητικά. Αεροσκάφη που αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου ‘’φορτωμένα’’ με όλα τους τα όπλα και εν δυνάμει επιχειρησιακά.

Με τους φονικούς Μeteor, τους Mica και τους Scalp Naval έτοιμους να κατευθυνθούν προς τους στόχους από το πανίσχυρο ραντάρ Aesa και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στοχοποίησης.

Όπως έχει ήδη γράψει το Newpost αν και μεταχειρισμένο το πρώτο Ελληνικό Rafale έδωσε την εικόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για καινούργιο αεροσκάφος. Όπως ακριβώς είχαν διαβεβαιώσει οι Γάλλοι κατασκευαστές της Dassault ότι θα παραδοθούν στη HAF τα 12 μεταχειρισμένα μαχητικά τα οποία έως τώρα πετούσαν για την Armee De L’Air. Και μαζί με τα 6 καινούργια θα αποτελέσουν την πιο ισχυρή Ελληνική Πολεμική Μοίρα. Η έναερια ‘’σύγκρουση’’ των Rafale με τα 84 Viper όχι απλά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αλλά όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο θα προσφέρουν στους ιπτάμενους πρωτόγνωρες δυνατότητες για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον επιχειρησιακά Rafale και Viper αναμένεται να συγκροτήσουν μια δύναμη αεροπορικής κρούσης την οποία σε καμία περίπτωση με τα έως τώρα δεδομένα δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκική πολεμική αεροπορία.

H εικόνα η οποία ήδη φτάνει στους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας από το επίπεδο των πρώτων τεσσάρων ιπτάμενων με το σήμα των «ριπών» στο μπράτσο προκαλεί αισιοδοξία ότι θα μπορούμε να μιλάμε για επιχειρησιακά Rafale πολύ πιο σύντομα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr