ΑΜΥΝΑ

«Μαχαιριά» στην Άγκυρα από τον «ΗΡΑΚΛΗ»: Επίδειξη δύναμης από τους Έλληνες κομάντος – Παρακολουθεί απομονωμένη η Τουρκία

του Κώστα Σαρικά - Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2021, 22:41
«Μαχαιριά» στην Άγκυρα από τον «ΗΡΑΚΛΗ»: Επίδειξη δύναμης από τους Έλληνες κομάντος – Παρακολουθεί απομονωμένη η Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μηνύματα του «ΗΡΑΚΛΗ» και το «άνοιγμα» στον Αραβικό κόσμο. Απομονώνουν την Άγκυρα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα. Έρχεται ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους που δεν επέτρεψαν άλματα αλεξιπτωτιστών η τετραμερής άσκηση συνεργασίας «HERCULES 21» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Και έστειλε στην Άγκυρα ηχηρό μήνυμα ότι η μία μετά την άλλη χώρες του Αραβικού κόσμου προσεγγίζουν την Ελλάδα και απομονώνουν τους γείτονες.

Ο συμβολισμός με τους SOF να κρατούν για πρώτη φορά σε άσκηση δίπλα δίπλα τις σημαίες Ελλάδας,Αιγύπτου,ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας αποτελεί «μαχαιριά» στις επιδιώξεις της Άγκυρας που βλέπει μουσουλμανικές χώρες να τις γυρίζουν την πλάτη και να στρέφονται στην σταθερή Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο Αρχηγός στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες στην Ελλάδα καθώς και το προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχουν στην τετραμερή Άσκηση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πολυμερείς συνεργασίες και εκπαιδεύσεις και ειδικά αυτή των τεσσάρων Χωρών,καθώς εκτός από την επαύξηση της μαχητικήςικανότητας των συμμετεχόντων συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Χώρα μας ως πυλώνα Ειρήνης και Ευημερίας.

Επίσης τόνισε ότι η Διεθνής Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων HERCULES-21 εντάσσεται στον βραχυ-μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τη διεξαγωγή διμερών και πολυμερών εκπαιδεύσεωνπρος επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυση της συνεργασίας με χώρες προσηλωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στους Πρέσβεις των συμμετεχουσών Χωρών τους διαβεβαίωσε για την ειλικρινή και συνεπή προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις τους θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενες στη Χώρα μας, ως πολύτιμοι εταίροι και φίλοι.

Στους εκπρόσωπους των Α/ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε να μεταφέρουν στους Αρχηγούς τους, τους θερμούς χαιρετισμούς του και τις ευχαριστίες του για την από κοινού συμμετοχή επίλεκτου προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων τους στην πρώτη τετραμερή Άσκηση «HERCULES-21» στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr