ΑΜΥΝΑ

«Τελειώνουν» οι S-400 της Τουρκίας: Έρχονται οι υπερηχητικοί πύραυλοι Rampage στα ελληνικά φτερά των F-16

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2021, 11:30
«Τελειώνουν» οι S-400 της Τουρκίας: Έρχονται οι υπερηχητικοί πύραυλοι Rampage στα ελληνικά φτερά των F-16
Facebook Twitter Whatsapp

 Ενισχύεται το οπλοστάσιο των Eνόπλων Δυνάμεων με ένα υπερόπλο που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Τα Ελληνικά «φτερά» αποκτούν τους Ισραηλινούς πυραύλους Rampage. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο όπλο αέρος-εδάφους, πύραυλο ο οποίος εκτοξεύεται από μεγάλες αποστάσεις που ξεπερνούν τα 150 χλμ και χτυπά στόχους με χειρουργική ακρίβεια ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί και να εξουδετερωθεί από την εχθρική αεράμυνα.

Το Stand Off Ισραηλινό όπλο αναμένται να προσαρμοστεί εύκολα στα Ελληνικά F-16 όπως ακριβώς έχει κάνει η Israeli Air Force στα δικά της μαχητικά και να βληθεί από μεγάλα ύψη απέναντι σε πολλαπλούς στόχους, όπως αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών,κέντρων διοίκησης και κάθε είδους στρατιωτικών εγκαταστάσεων είτε υποδομών.

Κάθε ελληνικό F-16 θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 πυραύλους Rampage, που έχουν μήκος 4,7 μέτρα, επιτυγχάνοντας μαζικές βολές ακριβείας σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες μέρα και νύχτα προσβάλλοντας εγκαταστάσεις κρίσιμης σπουδαιότητας. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι τουρκικές πυροβολαρχίες του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, το κορυφαίο οπλικό σύστημα της γείτονα, με τους Τούρκους επιτελείς να προβληματίζονται ήδη για το πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι πλέον από τους ελληνικούς Rampage.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων στρατιωτικών αναλυτών το Ισραήλ ανέπτυξε τους συγκεκριμένους υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-εδάφους λόγω της ανάπτυξης συγκροτημάτων S-300 από τη Ρωσία στη Συρία, βάζοντας στο ισραηλινό οπλοστάσιο ένα βαλλιστικό βλήμα, που προορίζεται ειδικά για την εξουδετέρωση στόχων, που προστατεύονται καλά από τα συστήματα αεράμυνας, καθώς και για την καταστροφή υπόγειων εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr