ΑΜΥΝΑ

Εγκαίνια Πεδίου Βολής Κανδηλίου από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2021, 04:00 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:06
Εγκαίνια Πεδίου Βολής Κανδηλίου από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα χώρο-πρότυπο εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με μεράκι και φαντασία από το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εγκαινίασε, χθες το πρωί, το Πεδίο Βολής Κανδηλίου.

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα χώρο-πρότυπο εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με μεράκι και φαντασία από το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Πρόκειται», ανέφερε, «για ένα πεδίο ασκήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων να εκγυμνάζεται, να εκπαιδεύεται με σκοπό να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι με ασφάλεια να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».    

Το Πεδίο Βολής Κανδηλίου εκσυγχρονίστηκε ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημι-αστικό περιβάλλον δίνοντας τη δυνατότητα στις Ειδικές Δυνάμεις να εκπαιδεύονται άρτια για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των αποστολών τους.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, διεξήχθησαν σενάρια με τακτικές μάχης που περιελάμβαναν εκκαθάριση οικίας, ατομική τακτική βολών αλλά και εκκαθάριση στενών διαδρόμων με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου «λαβυρίνθου».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στον εκσυγχρονισμό του Πεδίου Βολής ενώ συνομίλησε με τα στελέχη και τους διοικητές των Ειδικών Δυνάμεων.

   Αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων, όπως υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «είναι να μπορούμε να αποτρέπουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας».

   «Με τέτοιες εγκαταστάσεις και χώρους, οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων εκπαιδεύονται άρτια και επιτυγχάνεται η επαύξηση των δυνατοτήτων τους προκειμένου να πετύχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr