ΑΜΥΝΑ

Τα διεθνή μέσα για την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται»

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2022, 09:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2022, 09:23
Τα διεθνή μέσα για την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται»
Facebook Twitter Whatsapp

Το Reuters αναφέρεται στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Γαλλία που έχει ταράξει τα νερά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Έντονα σχολιάστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η χθεσινή άφιξη των πρώτων έξι Rafale στην Ελλάδα.

Το γερμανικό DER SPIEGEL στο άρθρο του με τίτλο «Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ακρόπολη» και υπέρτιτλο «Η Ελλάδα εξοπλίζεται» αναφέρει ότι οι επενδύσεις της Ελλάδας δικαιολογούνται από τις γεμάτες διενέξεις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι ζήτημα είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία στη Μεσόγειο.

Το Reuters σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα μαχητικά Rafale από την Γαλλία» αναφέρεται στα έξι νέα μαχητικά που πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη. Αναφέρεται επίσης στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Γαλλία που έχει ταράξει τα νερά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα της έξι Rafale» είναι ο τίτλος της Le Figaro η οποία κάνει εκτενή αναφορά στην τελετή υποδοχής. To γαλλικό πρακτορείο έγραψε ότι τα Rafale ότι προσγειώθηκαν  στην Τανάγρα στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συμφωνίας με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και την αντιμετώπιση των φιλοδοξιών της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr