ΤΕΧΝΗ

«Falling Apart» στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2015, 19:43 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2015, 19:14
«Falling Apart» στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο
Facebook Twitter Whatsapp

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Μαΐου η έκθεση έργων των Νίκου Αλεξίου, Κωστή Αντωνιάδη κα  Ingbert Brunk στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του νησιού.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Μαΐου η έκθεση έργων των Νίκου Αλεξίου, Κωστή Αντωνιάδη και Ingbert Brunk στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ του νησιού.

Τρεις καλλιτέχνες, τρεις διαφορετικές θεωρήσεις για τη φύση και την τέχνη διασταυρώνονται στο γόνιμο περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου (έτος ανέγερσης γύρω στο 1600), ο οποίος εδώ και δέκα πέντε χρόνια φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 


Ο Πύργος Μπαζαίου

Ο Νίκος Αλεξίου, ο σημαντικός εικαστικός που έφυγε πρόωρα από κοντά μας το 2011 σε ηλικία 51 ετών, ο Κωστής Αντωνιάδης, φωτογράφος, τέως διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και ο Ingbert Brunk, ο γερμανός γλύπτης που ζει μόνιμα στη Νάξο από το 1985 και δημιουργεί αέρινα γλυπτά αποκλειστικά από το μάρμαρο του νησιού, «συνεργάζονται» αρμονικά μέσα στο φορτισμένο ιστορικά, αιωνόβιο περιβάλλον του Πύργου. Τα εύθραυστα χειροτεχνήματα από χαρτί και καλάμι του Νίκου Αλεξίου μοιάζουν εξαιρετικά στιβαρά δίπλα στα ημιδιάφανα, φαινομενικά εύθραυστα γλυπτά του Ingbert Brunk, ενώ τα φωτογραφικά έργα του Κωστή Αντωνιάδη δείχνουν σαν να αποτελούν μέρος των βυζαντινών ερειπίων της Καλορίτσας και όλα μαζί συνθέτουν ένα ενιαίο έργο, μικρογραφία του πολιτιστικού παλίμψηστου της Νάξου.


Έργο του Νίκου Αλεξίου

Ο τίτλος της έκθεσης «Falling Apart» θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Πλίνθοι και κέραμοι», έργα διάσπαρτα στο χώρο που τα συνδέει ένα αόρατο νήμα, η ιστορική συνέχεια.

Η έκθεση «Falling Apart» που επιμελήθηκε ο Μάριος Βαζαίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Νάξου. Θα διαρκέσει από 30 Μαΐου έως 25 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00-17:00.

 


Έργο του Κωστή Αντωνιάδη