ΤΕΧΝΗ

Σεμινάρια φωτογραφίας και multimedia

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2015, 11:01 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2015, 19:38
Σεμινάρια φωτογραφίας και multimedia
Facebook Twitter Whatsapp

Η ομάδα Keno Fos και ο φωτογράφος και film-maker Σπύρος Τσακίρης προσφέρουν σεμινάρια οπτικών τεχνών και ψηφιακών εφαρμογών στο Θέατρο Αλκμήνη.

Η ομάδα Keno Fos και ο φωτογράφος και film-maker Σπύρος Τσακίρης προσφέρουν σεμινάρια οπτικών τεχνών και ψηφιακών εφαρμογών στο Θέατρο Αλκμήνη.

Το Keno Fos είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που δημιουργήθηκε από την ανάγκη και την επιθυμία των μελών της να μοιραστούν την αγάπη και την γνώση τους για την φωτογραφία και τις άλλες οπτικές τέχνες και ό,τι άλλο απορρέει από αυτές.  

Σκοπός της ομάδας είναι μέσα από τα σεμινάρια της όχι μόνο να προσφέρει εκπαιδευτικό έργο και να παράγει καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά να δώσει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να δράσουν ως ενεργοί πολίτες για την μεταφορά γνώσεων, εμπειριών αλλά και να αξιοποιήσουν το οπτικό έργο που θα παραχθεί. Ένα έργο που φιλοδοξεί να γίνει στη συνέχεια πηγή έμπνευσης πολλών ακόμη δραστηριοτήτων, με ποικίλο πολιτισμικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Η ομάδα Keno Fos διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016 σεμινάρια που αφορούν στην  Φωτογραφία και τα Μultimedia: Masterclass – Θεωρία και Πράξη, στο χώρο του θεάτρου Αλκμήνη (Οδός Αλκμήνης 12, τηλ. 210 3428650, Κάτω Πετράλωνα, πλησίον Μετρό Κεραμεικός).

Κεντρικός Εισηγητής θα είναι ο Σπύρος Τσακίρης, φωτογράφος, film- maker, υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της εφημερίδας Ελευθεροτυπία (καθημερινό-κυριακάτικο φύλλο, Έψιλον, www.enet.gr) μέλος του IEPA (International Environment Photographers Association).

Από τον Οκτώβριο του 2015 και έως τον Μάρτιο του 2016 θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι φωτογραφικών συναντήσεων που συνδυάζουν την θεωρία με την πρακτική εξάσκηση.

Ο πρώτος κύκλος θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον  Δεκέμβριο του 2015. Μέσα από αναλύσεις περί αισθητικής αντίληψης και σύνθεσης κάδρου, παρουσιάσεις, αξιοποίηση τεχνικών και στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας με  test αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης. Θα παρουσιαστούν οι θεματικές:  

 • Landescape
 • Πορτραίτο
 • Φωτογραφία Δρόμου (Street Photography)
 • Χρώμα

Ο δεύτερος κύκλος με θέμα Μultimedia θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2016. Θα παρουσιαστούν οι θεματικές:  

 • Σύλληψη θέματος
 • Έρευνα
 • Προσέγγιση
 • Λήψη
 • Γραφή
 • Ήχος
 • Μοντάζ 

Διάρκεια, ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 

1oς ΚΥΚΛΟΣ: Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2015: 

Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 16.30μμ – 19.30μμ
Ημέρα έναρξης: Δευτέρα 19/10/2015.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 15/10/15. 

2ος ΚΥΚΛΟΣ: Ιανουάριος – Μάρτιος: 2016:  

Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 16.30 μμ–19.30μμ
Η ημέρα έναρξης θα ανακοινωθεί.

Οι δύο κύκλοι απευθύνονται όχι μόνο σε όσους είναι ήδη  εξοικειωμένοι με την Τέχνη της Φωτογραφίας και έχουν προσωπική εμπειρία μέσα από ανάλογες φωτογραφικές διαδρομές, αλλά σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα απέναντι στη φωτογραφία ως έργο τέχνης, και να εμβαθύνουν στη φωτογραφία και τα multimedia,  αποκτώντας προσωπικό ύφος.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν δικό τους φωτογραφικό εξοπλισμό. 

Παράλληλα με τα σεμινάρια φωτογραφίας, η ομάδα Keno Fos δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε κύκλους θεατρικού παιχνιδιού, από την ομάδα θεατρικής αγωγής «Το Μικρό και το Μεγάλο». Τα μαθήματα ξεκινούν με ασκήσεις εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Μέσα από τις δράσεις του θεατρικού παιχνιδιού καλλιεργείται η φαντασία, προωθείται η αυτενέργεια  και ενισχύεται η κοινωνικοποίηση όσων συμμετέχουν. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι της ομάδας «Το Μικρό και το Μεγάλο» οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να γίνονται ενεργά μέλη μιας ομάδας, να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να ακούν τις απόψεις των άλλων και να εκφράζουν πιο ελεύθερα τις δικές τους σκέψεις, αναπτύσσοντας παράλληλα μεγαλύτερο αυτοέλεγχο.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στους κύκλους των σεμιναρίων, να ενημερωθούν σχετικά με πρόγραμμα, κόστος συμμετοχής αλλά και για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία επιθυμούν, παρακαλούμε να στείλουν e-mail στην δ/νση: kenofos2015@gmail.com  έως τις 16/10/2015 με τα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο / Διεύθυνση e-mail/ Κινητό τηλέφωνο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932527788 – Β.Κακαβιά, 6932108270 – Ντ. Λουκίσσα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr