ΤΕΧΝΗ

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2015, 14:12 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2015, 14:12
Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ζωγράφος παρουσιάζει στις 19 Νοεμβρίου τη νέα ατομική έκθεσή του «Βιογραφία» με πορτρέτα φανταστικών προγόνων στους οποίους οφείλει την πνευματική ενηλικίωσή του.

Σε καιρούς ζόρικους, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης αναζητεί καθοδήγηση στους πνευματικούς του προγόνους, το φανταστικό γενεαλογικό δέντρο του που αποτελείται από ανθρώπους ξεχωριστούς, φωτισμένα μυαλά στα οποία ο ζωγράφος αναζητεί την καθαρότητα του βλέμματος και την ανάταση που απαιτείται σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης και ο Γιώργος Σεφέρης αποτελούν πυξίδες πορείας και μέτρο κριτικής ή αυτοκριτικής για τον ζωγράφο που, ανάμεσα σε κραυγές και συνθήματα μιας κοινωνίας σε αναβρασμό, επιδιώκει να δώσει σχήμα σε αυτό που έρχεται, δυναμικό, ελπιδοφόρο αλλά και απειλητικό. Σε αυτό που έρχεται, το οποίο δεν μπορεί παρά να αποτελεί συνέχεια του παρελθόντος, όπως αυτό σηματοδοτείται από τους πιο σπουδαίους Έλληνες.

Η νέα έκθεση «Βιογραφία» του Γιάννη Ψυχοπαίδη θα περιλαμβάνει 13 πορτρέτα καθώς και μικρότερα έργα, ακρυλικά σε  μουσαμά και έργα μεικτής τεχνικής.

«Βιογραφία-Γιάννης Ψυχοπαίδης», Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα, τηλ. 210 3608278. Διάρκεια έκθεσης: 19 Νοεμβρίου-12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr