ΤΕΧΝΗ

«Πρόσφυγες» επί χάρτου στη Μυτιλήνη

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2016, 13:22 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2016, 13:22
«Πρόσφυγες» επί χάρτου στη Μυτιλήνη
Facebook Twitter Whatsapp

Η προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και των ελλήνων και ξένων συναδέλφων τους που βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο νησί

Η προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό των μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και των ελλήνων και ξένων συναδέλφων τους που βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο νησί

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης οργανώνει τις επόμενες ημέρες ομαδική έκθεση έργων των μελών της με θέμα  το προσφυγικό. Όχι το προσφυγικό όπως αυτό αναπτύσσεται στον δημοσιογραφικό λόγο ή στις τοποθετήσεις των πολιτικών όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι αριθμοί, αλλά το προσφυγικό όπως αυτό αποτυπώνεται  στα πρόσωπα των ανθρώπων που εκβράζονται καθημερινά στις ακτές του νησιού. Πρόσωπα στα οποία ο τρόμος συνυπάρχει με την ανακούφιση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


φωτογραφία: Τσακμάκης Πέτρος (φωτογραφία πάνω: Μάρκου Ηλίας)

Τα μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας βρέθηκαν από τις πρώτες στιγμές στην πρώτη γραμμή των δραματικών εξελίξεων –ένεκα γεωγραφικής θέσης και ιστορικής συγκυρίας- και αποτύπωσαν πρόσωπα και πράγματα συγκροτώντας ένα πρωτοφανές φωτογραφικό αρχείο, την πιο πλήρη και μεστή καταγραφή του ανθρώπινου δράματος και μεγαλείου όπως αυτό ξεδιπλώνεται στις ημέρες μας στα νερά του Αιγαίου.

Δίπλα τους και επαγγελματίες φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι, συνεργάτες των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι οποίοι βρέθηκαν μαζικά στη Λέσβο για να καταγράψουν το φαινόμενο.  


φωτογραφία: Τσουλέλης Στρατής

Η έκθεση «Πρόσφυγες» που εγκαινιάζεται στις 25 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης περιλαμβάνει έργα των μελών της εταιρείας αλλά και ανεξάρτητων φωτογράφων.

Συμμετέχουν τα μέλη της ΦΕΜ: Τάσος Ζερβόπουλος, Θωμάς  Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Μιχάλης Μπάκας, Πέτρος Τσακμάκης, Όλγα Σαλιαμπούκου, Μπάμπης Στυλιανίδης, Στρατής Τσουλέλλης, Δημήτρης Φωτίου,

Επίσης στην έκθεση ευγενικά συμμετέχουν οι:  Bonneti Andrea (Freelance Photographer), Gabriel Tizon (Freelance Photographer), Santi Palacios (AP – Assosiated Press), Δημήτρης Μιχαλάκης (Freelance Photographer), Γιώργος Μουτάφης (Freelance Photographer - Reuters) , Μαρία Κουρή (Freelance Photographer), Λευτέρης  Παρτσαλής (Freelance Photographer), Άρης  Μεσσήνης (AFP Γαλλικό πρακτορείο), Πέτρος Γιαννακούρης (AP - Assosiated Press), Γιάννης Κολεσίδης (EPA European Press Agancy), Παύλος Αβαγιανός, Jerome Sessini (MagnumPhotos), Γιώργος Γιαννόπουλος (Freelance Photographer).


φωτογραφία: Bonetti Andrea

Οι φωτογραφίες των μελών της ΦΕΜ θα πωλούνται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ προκειμένου να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται συλλογή ειδών ρουχισμού (ρούχα –παπούτσια-babylino κ.λπ.) είδη που θα διατεθούν για τον ίδιο λόγο.

«Πρόσφυγες»,  εκθεσιακός χώρος ΦΕΜ, 3 Πάροδος Μικράς Ασίας , Κάτω Κάστρο, Μυτιλήνη,  τηλ. 22510 – 41555, www.fem.gr . Διάρκεια έκθεσης 25 Ιανουαρίου έως  5 Φεβρουαρίου, 18.00-20.30 καθημερινά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr