ΤΕΧΝΗ

Η «Κρυμμένη Εικόνα» του Γιώργου Ρόρρη Φωκίωνος Νέγρη 16

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2016, 13:35 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2016, 13:35
Η «Κρυμμένη Εικόνα» του Γιώργου Ρόρρη Φωκίωνος Νέγρη 16
Facebook Twitter Whatsapp

Είκοσι πέντε χρόνια δουλειάς του καλού ζωγράφου αποκαλύπτονται μέσα από την έκθεση 33 έργων του από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Είκοσι πέντε χρόνια δουλειάς του καλού ζωγράφου αποκαλύπτονται μέσα από την έκθεση 33 έργων του από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Ένας από τους πιο αθόρυβους εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής σήμερα στη χώρα μας, ο Γιώργος Ρόρρης, είναι ένας «μεσίτης του αόρατου» όπως τον βαφτίζει ο Μισέλ Φάις στο σημείωμά του που προλογίζει τον κατάλογο της έκθεσης. Του αόρατου, δηλαδή εκείνου που δεν φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, της μυρωδιάς των πραγμάτων, όπως αυτό ενσαρκώνεται από την ανθρώπινη φιγούρα και το βλέμμα.

Διότι, παρά τις όποιες λοξοδρομήσεις του –τοπία, νεκρές φύσεις-, ο Ρόρρης επιμένει έως σήμερα να δουλεύει με μοντέλα, γνωστά του πρόσωπα συνήθως, στα οποία εμψυχώνουν τα έργα του.

Η έκθεση «Κρυμμένη Εικόνα» που ανοίγει στις αρχές Φλεβάρη στον χώρο τέχνης Φωκίωνος Νέγρη 16 είναι μια βραχεία αλλά αντιπροσωπευτική διαδρομή στο έργο του Ρόρρη των τελευταίων 25 χρόνων. Μέσα από 33 έργα, όλα μέρος της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου, αναδεικνύονται οι θεματικοί άξονες που απασχόλησαν τον καλλιτέχνη όλο αυτό το διάστημα, καθώς και η εξέλιξη του βλέμματος του προς μια ρεαλιστική απεικόνιση που υπερβαίνει το πεδίο της πραγματικότητας.

Την έκθεση και τον κατάλογό της έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Ζάννο.Η έκθεση συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα του Σωτήρη Φέλιου, της Ελισάβετ Πλέσσα, του Μισέλ Φάις και του Γιώργου Ρόρρη, καθώς και φωτογραφίες του ζωγράφου και του εργαστηρίου του από τον Jean-François Bonhomme.

  • Γιώργος Ρόρρης – Κρυμμένη Εικόνα, Χώρος Τέχνης Φωκίωνος Νέγρη 16, Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη. Διάρκεια έκθεσης: 3 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου, Τέταρτη έως Παρασκευή 18:-21:00, Σάββατο 12:00 έως 20:00, Κυριακή 12:00 έως 15:00.
  • Ο Γιώργος Ρόρρης θα πραγματοποιήσει 3 ξεναγήσεις στην έκθεση, στις 12.30 μ.μ., τις εξής ημερομηνίες:  Σάββατο 13/02, Σάββατο 27/02 και Κυριακή 20/03

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr