ΤΕΧΝΗ

Euphoria στην Ελευσίνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2016, 13:14 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2016, 13:14
Euphoria στην Ελευσίνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ελευσίνα ανοίγει τα χαρτιά της υποψηφιότητάς της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και μας προσκαλεί σε μια «Μετάβαση στην EUphoria»

Η Ελευσίνα ανοίγει τα χαρτιά της υποψηφιότητάς της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και μας προσκαλεί σε μια «Μετάβαση στην EUphoria»

Σε μπρα ντε φερ εξελίσσεται η μάχη ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις για τον τιμητικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Οι λόγοι είναι προφανείς: Η «νικήτρια» πόλη θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις υποδομές της και θα απολαύσει τα οφέλη μιας, έστω πρόσκαιρης, προβολής.

Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις, η Ελευσίνα είναι η πρώτη που έδωσε στη δημοσιότητα τον φάκελο της υποψηφιότητά της με τίτλο «Μετάβαση στην EUphoria»! Σε αυτό παρουσιάζεται ανάγλυφα το σχέδιο δράσης της πόλης με άξονες την αρχαία ιστορία της, τη βιομηχανική κληρονομιά, τη γεωγραφική θέση της, τον εργατικό χαρακτήρα της και τον δυναμισμό της.

Δείτε ΕΔΩ τον φάκελο της υποψηφιότητας της Ελευσίνας.

Η πρόταση «Μετάβαση στην Euphoria» εστιάζει στην προσπάθεια διασύνδεσης όλων των πλευρών της ανθρώπινης δραστηριότητας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Στόχος όλων των δράσεων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της  περιοχής, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική, η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας πόλης και πολιτών.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ελευσίνας21 θέλει να αποτελέσει τη γραμμή εκκίνησης μιας μακράς δημιουργικής διαδικασίας, που θα ενώνει καλλιτέχνες, θεωρητικούς και πολίτες από όλη την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ειδικές συναντήσεις εργαστηριακού χαρακτήρα για τη διαμόρφωσή του. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε καλλιτέχνες και απλούς πολίτες να γνωρίσουν σε βάθος τη φιλοσοφία του προγράμματος, τα ειδικά χαρακτηριστικά του και τις επιδιώξεις του, καθώς και τα επιμέρους στοιχεία του χαρακτήρα της Ελευσίνας, ώστε να καταθέσουν στοχευμένες προτάσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις.