ΤΕΧΝΗ

Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2016, 18:47 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2016, 18:47
Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος και η ομάδα τους είναι υποψήφιοι για την τελετή έναρξης των αμφιλεγόμενων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος και η ομάδα τους είναι υποψήφιοι για την τελετή έναρξης των αμφιλεγόμενων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015

Ας αρχίσουμε από τα καλά νέα. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του είναι υποψήφιοι για τα βραβεία 2016 Daytime Emmy Awards στις κατηγορίες Σκηνοθεσία, Καλλιτεχνική Διεύθυνση ενώ βραβεία διεκδικούν επίσης οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής (μουσική διεύθυνση-μουσική σύνθεση) και ο Άγγελος Μεντής (κοστούμια). Οι υποψηφιότητες αφορούν στη δουλειά τους για την τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού τον Ιούνιο του 2015. Και παρότι τα εν λόγω βραβεία αφορούν στην πρωινή τηλεθέαση -δεν είναι τα γνωστά μας ΕΜΜΥ-, οι υποψηφιότητες δείχνουν  πως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, κι αν πέρασαν 11 χρόνια από το 2004, παραμένει μάγος.

Όμως, να θυμηθούμε και τα δυσάρεστα. Πέραν της προφανούς απορίας που θα γεννηθεί σε κάποιους –τι δουλειά έχει το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη;-, οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μπακού σήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών στη Δύση. Διαμαρτυριών που εστίαζαν στο γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι στο βάθος-βάθος της κατάταξης των χωρών σε σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξαφανίσεις, φυλακίσεις χωρίς απαγγελία κατηγορίας, διώξεις δημοσιογράφων και αντιφρονούντων, διωγμοί ανθρώπων από τα σπίτια τους για την ανέγερση δημοσιών κτιρίων προπαγανδιστικού χαρακτήρα είναι μερικά από τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Στη διάρκεια των πρόσφατων αγώνων πολλά ήταν εκείνα που έκαναν εντύπωση στους ξένους επισκέπτες. Το ένα ήταν η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες, το άλλο ήταν η απαγόρευση που επιβλήθηκε σε συγκεκριμένα Μέσα, όπως ο Guardian, που δεν τους επιτράπηκε να παρακολουθήσουν το γεγονός.

Δείτε ΕΔΩ το φάκελο της πρότασης του Δημήτρη Παπαϊωάννου για την  τελετή με τίτλο «Origins».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr