ΤΕΧΝΗ

Τέρμα ο Olivier Descotes από το Μουσείο Μπενάκη

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2016, 12:00 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2016, 12:00
Τέρμα ο Olivier Descotes από το Μουσείο Μπενάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γάλλος διευθυντής του Μουσείου που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2016 αποχωρεί

Ο γάλλος διευθυντής του Μουσείου που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2016 αποχωρεί

Αυτό που επί μήνες ψιθυρίζονταν στα «πηγαδάκια» της κοσμικής και καλλιτεχνικής Αθήνας, έγινε εν τέλει πραγματικότητα. Ο νέος διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο γάλλος Olivier Descotes αποχωρεί από τη θέση του μετά από λιγότερο από έναν χρόνο. Την λύση της συνεργασίας του με το Μουσείο ανακοίνωσε σήμερα η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου με μια λιτή και απέριττη ανακοίνωση που δε δίνει καμία απάντηση στο φλέγον ερώτημα «γιατί;».

Η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη:

O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους.

Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

 

                                                                        Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016

Να υπενθυμίσουμε πως η επιλογή του Olivier Descotes, που επικροτήθηκε από πολλούς ως δείγμα εξωστρέφειας και «δυναμισμού», έγινε κατόπιν μακράς διαδικασίας την οποία συντόνισε η Egon Zehnder, η μεγαλύτερη  εταιρεία διεθνώς για την αναζήτηση εξειδικευμένων στελεχών. Όμως, απ’ ότι διαφάνηκε σύντομα –αμέσως μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του για την ακρίβεια-, ο νέος διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη δεν βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος με πολλά από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου με αποτέλεσμα η ρήξη να καταστεί αναπόφευκτη.