current views are: 13

30 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:23

Πείτε το με comics… και το 2017

To Comicdom Con Athens, το επιτυχημένο φεστιβάλ comics, επιστρέφει στα γνωστά λημέρια του στο κέντρο της Αθήνας στις 7, 8 και 9 Απριλίου

Δημοσίευση 13:23’

To Comicdom Con Athens, το επιτυχημένο φεστιβάλ comics, επιστρέφει στα γνωστά λημέρια του στο κέντρο της Αθήνας στις 7, 8 και 9 Απριλίου

To Comicdom Con Athens, το επιτυχημένο φεστιβάλ comics, επιστρέφει στα γνωστά λημέρια του στο κέντρο της Αθήνας στις 7, 8 και 9 Απριλίου

Η περιοχή της Νεάπολης, παρυφές Κολωνακίου και Εξαρχείων, θα μεταμορφωθεί σε πραγματική γειτονιά των κόμικς για ένα ολόκληρο τριήμερο στις αρχές του Απρίλη, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 του μήνα, για να φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens. Το φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων θα αναστατώσει θετικά για δωδέκατη χρονιά την καθημερινότητα των φίλων της ένατης τέχνης με εκθέσεις, αφιερώματα, εκλεκτούς προσκεκλημένους, προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων comics , ακόμα και παιδικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είναι ακόμα ρευστό, όμως οι 8 πρώτοι καλεσμένοι έχουν επιβεβαιωθεί. Δείτε ποιοι είναι:

• Ο Benoît Sokal, καταξιωμένος Βέλγος δημιουργός comics και δημιουργός του δημοφιλούς videogame Syberia.

• Ο Richard McGuire, πολυβραβευμένος δημιουργός του επιδραστικού comic «Here» και συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker.  

• Ο Bill Kartalopoulos, κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και αρχισυντάκτης της best-selling ανθολογίας «The Best American Comics».

• Η Kate Niemczyk, ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνις, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά «Mockingbird» της Marvel.

• Ο Rob Davis, υποψήφιος για Eisner Award, Βρετανός δημιουργός της επιτυχημένης μεταφοράς του κλασικού αριστουργήματος «Δον Κιχώτης» (με τη χορηγία των εκδόσεων Χαραμάδα).

• Ο Edward Ross, δημιουργός του graphic novel «Filmish: Ένα Εικονογραφημένο Ταξίδι στον Κινηματογράφο» (με τη χορηγία των εκδόσεων Χαραμάδα).

• Ο Mariano Saura, πολυπράγμων Ισπανός δημιουργός comics και εικονογράφος (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).

•  Kai Pfeiffer, ανατρεπτικός Γερμανός καλλιτέχνης (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe).

• Τιμώμενη Ελληνίδα καλλιτέχνις φέτος, η DaNi, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2017.

Άλλα highlights του φεστιβάλ:

• Η φετινή διεθνής έκθεση «The Best American Comics», στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θa είναι αφιερωμένη στην θρυλική, ομότιτλη ετήσια ανθολογία comics, με επιλογές από την πιο πρόσφατη έκδοση της ανθολογίας.

• Εκθέσεις Ελλήνων δημιουργών comics, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης και ανοιχτές συζητήσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

• Προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων comics που κάνουν το ντεμπούτο τους στο φεστιβάλ και το παιδικό πρόγραμμα.

• Η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Comics και η τελετή απονομής τους και ο πάντα δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

• Το bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το artists’ alley και τον χώρο των αυτοεκδόσεων comics.

Comicdom Con Athens 2017, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι και πλησίον δρόμοι, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου, 11:00 – 21:30. Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη