ΤΕΧΝΗ

Χορεύοντας σε 4 τόνους νερού στη σκηνή του Θεάτρου ΠΚ

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2017, 17:16
Facebook Twitter Whatsapp

Εννέα χορευτές βουτάνε στα βαθιά στην παράσταση «Στύγα, η θεά των υδάτων» του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη

Εννέα χορευτές βουτάνε στα βαθιά στην παράσταση «Στύγα, η θεά των υδάτων» του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη

Μια βουτιά στους μύθους και στην ιστορία της Ελλάδας επιχειρεί ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης  με τη νέα παραγωγή «Στύγα, η θεά των υδάτων» που θα παρουσιάσει μετά το Πάσχα στο Θέατρο ΠΚ. Ο δημιουργός ,που μας συστήθηκε πέρυσι μέσα από την παράσταση «Λαβύρινθος», αντλεί έμπνευση από την μύθο της Στύγας (τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, την κόρη της Στύγας Νίκη της Σαμοθράκης, το Στύγιο ύδωρ του Μέγα Αλέξανδρου) για να δημιουργήσει ένα χορευτικό έργο-εικαστική εγκατάσταση για το νερό ως σύμβολο ζωής και ανικείμενο λατρείας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Για να υλοποιηθεί η παράσταση το Θέατρο ΠΚ γέμισε με 4 τόνους νερού ενώ οι 9 χορευτές που παίρνουν μέρος στο θέαμα παρακολούθησαν ειδικά εργαστήρια κινησιολογίας διάρκειας 8 μηνών. Η κατασκευή μέσα στην οποία περιέχεται το νερό απαίτησε ειδική μελέτη για την κατασκευή της ώστε το νερό να «περνάει» μπροστά στα μάτια των θεατών χωρίς εκείνοι να εισπράττουν σταγόνα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Καραγιάννη
Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ
Βίντεο: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Alex Gotch, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Ελενα Τσικαλά - Βαφέα  

Στύγα, η θεά των υδάτων, Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 (στάση μετρό Ν. Κόσμος) www.pktheater.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15, από 22 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων:15€ (γενική είσοδος),13€ (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65),10€ (ανεργίας, ατέλειες). Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις για σχολεία, σχολές. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου ΠΚ, στο τηλ. 210 9011677, στα www.pktheater.gr και ticket365.gr.