current views are: 11

24 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:42

Mind the fact… το σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ένα νέο φεστιβάλ με αληθινές ιστορίες και πρωταγωνιστές όλους εμάς κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Μαΐου

Δημοσίευση 05:42’

Ένα νέο φεστιβάλ με αληθινές ιστορίες και πρωταγωνιστές όλους εμάς κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Μαΐου

Ένα νέο φεστιβάλ με αληθινές ιστορίες και πρωταγωνιστές όλους εμάς κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Μαΐου

Σημασία έχουν τα… γεγονότα. Τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων που ζουν τις συνέπειες του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, αυτών που δεν έχουν διέξοδο στην «επίσημη» τέχνη για να αφηγηθούν τις (πραγματικές) ιστορίες τους.

Η ομάδα του Mind the fact, της πλατφόρμας παραγωγής τέχνης και πολιτισμού που κάνει πρεμιέρα στο τέλος του μήνα με την γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα επιχειρήσει να φέρει στο προσκήνιο πραγματικές εμπειρίες ανθρώπων και εξιστορήσεις σημαντικών γεγονότων, που ίσως κάποτε ακούσαμε ότι συμβαίνουν δίπλα μας … ίσως και όχι. Μέσα από θεατρικές παραστάσεις, installations, performances και εικαστικές εκθέσεις φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα μας στον Άλλον, στους ανθρώπους που δεν είναι πάντα και δεδομένα ορατοί.

Η ιστορία του mind the fact:
Όλα ξεκίνησαν σχεδόν ένα χρόνο πριν,
όταν δημιουργήθηκαν εννέα καλλιτεχνικά εργαστήρια με δωρεάν πρόσβαση σε ενήλικες, νέους και παιδιά (οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αστέγους, πρόσφυγες, εξαρτημένα άτομα και άλλες μη ευνοούμενες ομάδες του πληθυσμού) με κοινό παρονομαστή τα βιώματα με τα οποία οι συμμετέχοντες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι. Τα εργαστήρια ολοκληρώθηκαν. Τα καλλιτεχνικά έργα – ντοκουμέντα πραγματικής ζωής και αληθινών γεγονότων που προέκυψαν, αποτέλεσμα της συνεργασίας των συμμετεχόντων με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες και εκπαιδευτές του mind the fact, θα παρουσιαστούν σε μια σειρά από δρώμενα και πρωτότυπες δράσεις γνωριμίας σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας από τις 26 έως τις 29 Μαΐου.

Η ομάδα του mind the fact

Συντονισμός Πρωτοβουλίας & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Ιωάννα Βαλσαμίδου

Καλλιτεχνική & Εκπαιδευτική Ομάδα: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Ελίνα Γιουνανλή, Αντιγόνη Γύρα, Ελένη Ευθυμίου, Μαρία Ζαβάκου, Δημήτρης Ζάχος, Δάφνη Καλαφάτη, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Μαρία Μακρυνικόλα, Λώρα Μαραγκουδάκη, Γιολάντα Μαρκοπούλου, Γεωργία Μαυραγάνη, Σοφία Μαυραγάνη, Γιούλα Μπλέσιου, Γιούλη Νάση, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Χρυσούλα Πλακιώτη, Μάγδα Πλευράκη, Ελευθερία Ρουσσάκη, Νιόβη Σταυρoπούλου, Βίκυ Στρατάκη, Pauline Huguet

Σύμβουλος Επικοινωνίας: Πάρις Μέξης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Δούρου
Παραγωγή: Polyplanity Productions

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

 

 


σχετικα αρθρα