ΤΕΧΝΗ

Ανακαλύψτε το Επιγραφικό Μουσείο

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2017, 16:42 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2017, 16:42
Ανακαλύψτε το Επιγραφικό Μουσείο
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 25 Μαΐου εγκαινιάζεται η επανέκθεση των αιθουσών του Επιγραφικού Μουσείου με θέμα «Ιστορία μέσα από τους λίθους»

Στις 25 Μαΐου εγκαινιάζεται η επανέκθεση των αιθουσών του Επιγραφικού Μουσείου με θέμα «Ιστορία μέσα από τους λίθους»

Καιρός οι Αθηναίοι να γνωρίσουμε τους κρυμμένους «θησαυρούς» της πόλης μας και να τους εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Το επιγραφικό Μουσείο, «αγκυροβολημένο» βολικότατα πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό είναι ένας από αυτούς τους «θησαυρούς». Μια όαση ηρεμίας, ένα μουσείο-κιβωτός (σε αυτό φυλάσσονται περισσότερες από 14.000 επιγραφές, οι περισσότερες στα ελληνικά) που όμως είναι «βατό» στον επισκέπτη λόγω του μεγέθους και του αντικειμένου του, το οποίο κρύβει στα βάθη του ένα μαγικό αίθριο.

Τώρα το «άγνωστο» μουσείο του κέντρου της Αθήνας αλλάζει πρόσωπο. Την Πέμπτη 25 Μαΐου στις επτά το απόγευμα ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η επανέκθεση των συλλογών του μουσείου με θέμα «Ιστορία μέσα από τους λίθους».

Στη νέα μουσειολογική προσέγγιση οι επιγραφές παρουσιάζονται κατά θεματικές ενότητες με παράλληλη χρονολογική οργάνωση και με πλούσιο πληροφοριακό υλικό, επιτοίχιο και ψηφιακό, ώστε να γίνουν πιο προσιτές τόσο στο ευρύ όσο και στο επιστημονικό κοινό.

Με αφορμή τα εγκαίνια θα παρουσιαστεί στους χώρους το θεατρικό δρώμενο «Πόλεμος βίαιος διδάσκαλος» από την ομάδα «Θουκυδίδης δραματικός», σε κείμενο-δραματουργία Γιάννη Λιγνάδη. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Γιάννης Παναγόπουλος. Η παράσταση είναι παραγωγή του Μορφωτικού και Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr