ΤΕΧΝΗ

Δείτε τους νικητές των Public Moments Awards

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2018, 20:01 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018, 17:40
Δείτε τους νικητές των Public Moments Awards
Facebook Twitter Whatsapp

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού που οργάνωσαν τα Public στον οποίον συμμετείχαν 28.000 επαγγελματίες και 58.000 ερασιτέχνες φωτογράφοι

Ο θεσμός των Public Moments Awards έγινε δύο χρονών και το γιόρτασε με μια ξεχωριστή τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού στον χώρο του Public Café Συντάγματος.

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κώστας Τσολακίδης στη θεματική Τρέχοντα Ζητήματα, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ο μεγάλος νικητής κέρδισε τη φωτογραφική μηχανή Canon 5D MARK IV και ένα φακό 2470 F28, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να βρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτορεπορτάζ του Περπινιάν τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς το βραβείο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό πακέτο και με πάσο εισόδου στο φεστιβάλ.

Στις επιμέρους θεματικές των Public Moments Awards 2017 οι νικητές ήταν ανά κατηγορία:

Νίκος Μενουδαράκος – Αθλητισμός
Δημήτρης Τοσίδης – Φωτογραφία Δρόμου
Βασίλης Βερβερίδης – Φύση & Τοπία
Κώστας Παπαϊωάννου – Ταξίδι
Βασίλης Γαργανουράκης – Πορτρέτο

Παράλληλα εγκαινιάστηκε η έκθεση των νικητήριων έργων σε επιμέλεια του εικαστικού Γιώργου Τσεριώνη στον χώρο του Public Συντάγματος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 86.000 χρήστες, με 121.000 φωτογραφίες, αποτυπώνοντας μαγικές εικόνες, με έμφαση στην πολυπλοκότητα της τέχνης της φωτογραφίας και των συναισθημάτων που προκαλεί. Πιο συγκεκριμένα στο διαγωνισμό συμμετείχαν 28.000 στην κατηγορία των επαγγελματιών και 58.000 ερασιτέχνες φωτογράφοι,καταθέτοντας το έργο τους σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων: Τρέχοντα Ζητήματα, Αθλητισμός, Φωτογραφία Δρόμου, Φύση & Τοπία, Ταξίδι και Πορτρέτο. Στην κατηγορία των επαγγελματιών κάθε φωτογράφος συνέθεσε το δικό του portfolio, προσφέροντας την προσωπική του ματιά στη θεματική που τον ενέπνευσε.

Από την Τελετή Βράβευσης και τα εγκαίνια της έκθεσης δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι διακεκριμένοι φωτογράφοι και κριτές του διαγωνισμού, Γιάννης Μπεχράκης (Πρόεδρος), Θανάσης Σταυράκης και Θοδωρής Μάρκου, που ξεχώρισαν τους φετινούς νικητές και τους συνεχάρησαν για τη διάκρισή τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διακεκριμένος instagram influencer και ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος και προλόγισε ο Γιάννης Μπεχράκης (Πρόεδρος της επιτροπής).

Η φωτογραφική έκθεση των νικητήριων έργων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το Σάββατο 31 Μαρτίου και μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά στο Public Συντάγματος (ισόγειο) για να γνωρίσετε από κοντά το μαγευτικό και έντονο κόσμο της εικόνας.