current views are: 11

19 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:46

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης «Στον βυθό των ονείρων»

Οι Εκδόσεις Ίκαρος και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου και των έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου»

Δημοσίευση 18:46’

Οι Εκδόσεις Ίκαρος και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου και των έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου»

Γράφει ο Γ.Ψυχοπαίδης για τη σχέση του με την ποίηση του Ανδρέα Εμπειρίκου: 

«Πώς διαλογίζεται κανείς με τα χρώματα πάνω στην ελευθερία και την αλήθεια;
»Οι εικαστικοί δηµιουργοί καλούνται ν’ αφουγκραστούν τις ποικίλες φωνές και της νυκτός τους ήχους μιας ποίησης που με λέξεις-χρησμούς μεταφράζει τα μεγάλα και υψηλά αισθήματα. Και να μεταφράσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον ποιητικό λόγο σε εικόνες-παράθυρα ανοιγµένα στη ζωή. Μια ζωή µακριά από τους ψεύτες, τους σφετεριστές και τους λαοπλάνους, μαζί µε όλους τους αναχωρητές, τους ερηµίτες και τους προδρόμους που ‘πήραν τα βουνά, να μην τους φάει ο κάμπος’. Και να αναζητήσουν με τον χρωστήρα τους, μέσα στην τέχνη τους παντού και πάντα, την εν ηδονή ζωή όπου το ‘εγώ’ γίνεται ‘εσύ’, σε µια διηνεκή στυτική λειτουργία του πνεύματος.
»Μέσα στο φέγγος της καθημερινής µας τραγωδίας, διωγμένοι από τα ψέματα και τις φενάκες της φοβερής ετούτης εποχής, οι ανήσυχοι δημιουργοί βιάζονται να ταξιδέψουν – επιβάτες και αυτοί σε εξαίσιες αμαξοστοιχίες της πιο μεγάλης, της καθολικής του κόσμου τούτου νοσταλγίας, της νοσταλγίας του απώτατου μέλλοντος».

Γιάννης Ψυχοπαίδης «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου» (εκδόσεις Ίκαρος), Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Διάρκεια  έκθεσης: 27 – 31 Μαρτίου 2018. Ώρες λειτουργίας:  Τρ., Πέ. & Παρ. 11: 00 -15:00 &17:00–20:00, Τετ. 11:00-15:00 & Σάβ. 11:00 –14:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά. Εγκαίνια: Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 19:30.

Τη βραδιά εγκαινίων θα συνοδεύσει το κρασί Λευκός Κύκνος, από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων


σχετικα αρθρα