current views are: 9

26 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση20:53

Τέχνη με γκάζια από το Φυσικό Αέριο

Το έργο της Όλγας Μάσνιακ με τίτλο «Making a connection» κέρδισε τελικά την πρώτη θέση μεταξύ των εννέα έργων που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Αεριόφως» που οργάνωσαν το Φυσικό Αέριο, Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, και ο Α.Κ.Τ.Ο.

Δημοσίευση 20:53’

Το έργο της Όλγας Μάσνιακ με τίτλο «Making a connection» κέρδισε τελικά την πρώτη θέση μεταξύ των εννέα έργων που εκτέθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Αεριόφως» που οργάνωσαν το Φυσικό Αέριο, Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, και ο Α.Κ.Τ.Ο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, το Φυσικό Αέριο, Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος ενεργειακός πάροχος της χώρας, υποστηρίζει ως Μέγας Χορηγός την έκθεση «160 Χρόνια Made in Greece» στην Τεχνόπολη που μας συστήνει την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της χορηγίας της έκθεσης 160 Χρόνια Made in Greece, το Φυσικό Αέριο, Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Α.Κ.Τ.Ο. «ενεργοποιεί» την έμπνευση νέων καλλιτεχνών, που μέσα από τα έργα τους «φωτίζουν» τη διαδρομή του και αποτυπώνουν το ταξίδι του από το φωταέριο στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μέσων, από ζωγραφική με μικτά υλικά, εγκατάσταση, βίντεο και φωτογραφία, εννέα δημιουργοί άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και αφηγήθηκαν  μέσα από την προσωπική εικαστική ματιά τους  τη διαδρομή από την ίδρυση του παλιού εργοστασίου φωταερίου στο Γκάζι, στην αξιοποίηση νεότερων μορφών ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο.

Η διαδικασία, η οποία είχε και διαγωνιστικό χαρακτήρα, ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του καλύτερου έργου από την κριτική επιτροπή που αποτελούσαν οι Poka-Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης), Αλέξης Κανιάρης, Παντελής Χανδρής και η Διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου κα. Φλώρου, ενώ δόθηκε μια ψήφος και από το ευρύ κοινό, μέσα από σχετική online διαδικασία στο Facebook.

Την πρώτη θέση κατέκτησε τελικά το έργο της Όλγας Μάσνιακ με τίτλο «Making a connection», η οποία αποτύπωσε με κέντημα τον χάρτη των χωρών που σχετίζονται με τη μεταφορά του φυσικού αερίου έως την Ελλάδα.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Νινέττα Βρεττού, Αθανασία Γιαξίδου, Αθηνά Κανελλοπούλου, Γιάννης Κικιαντώνης, Εύη Μαγκαβέτσου, Νατάσσα Μαντζιώρου, Olha Masnyak, Ανδρέας Παπαμιχαήλ, Μυρτώ Τραπατσέλη

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Αποστολίδου


Η Όλγα Μάσνιακ «Making a connection»