ΤΕΧΝΗ

150 εκατομμύρια δολάρια για γυμνό του Μοντιλιάνι

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2018, 15:35 / Ανανεώθηκε 26 Απριλίου 2018, 15:35
Facebook Twitter Whatsapp

Το «αδελφάκι» του πίνακα (αντίγραφου) μπροστά στον οποίο μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δημοπρατείται και η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 150 εκατομμύρια δολάρια

Στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δημοπρασία Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης από τον οίκο Sotheby's και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο «Ανακλινόμενο γυμνό», έργο του 1917, του Αμεντέο Μοντιλιάνι που βγαίνει στο σφυρί έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πωλητής του πίνακα, ένα από τα 22 γυναικεία γυμνά που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης, είναι ανώνυμος, όπως ανώνυμος θα παραμείνει, κατά πάσα πιθανότητα, και ο αγοραστής.

Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, τότε το τίμημα θα είναι το υψηλότερο που θα έχει καταβληθεί σε δημοπρασία έργων τέχνης, σπάζοντας το ρεκόρ του περίφημου «Les femmes d'Alger» (Γυναίκες του Αλγερίου) του Πάμπλο Πικάσο. Η αξία του πίνακα που άλλαξε χέρια το 2015 ορίστηκε από τους υπεύθυνους του οίκου δημοπρασίας στα 140 εκατομμύρια δολάρια όμως η τελική τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 179 εκατομμύρια.

Το άλλο «Ανακλινόμενο γυμνό» που τόσο θόρυβο προκάλεσε στην χώρα μας αναπαύεται ασφαλές στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr