ΑΡΘΡΑ

Ο Πιλάβιος, ο Πατέρας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Πιλάβιος, ο Πατέρας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
Facebook Twitter Whatsapp

Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ίσως από το ωραιότερο και δημοφιλέστερο άθλημα, στη χώρα μας, υπάρχει μπόχα και σαπίλα.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ίσως από το ωραιότερο και δημοφιλέστερο άθλημα, στη χώρα μας, υπάρχει μπόχα και σαπίλα.

Ο μόνος που δείχνει να μην το έχει καταλάβει είναιοκ. Σοφοκλής Πιλάβιοςή τουλάχιστον να το έχει καταλάβει τα δύο τελευταία χρόνια. Προηγουμένως, ως νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αργότερα, ως συνεργάτης του Γκαγκάτση, ουδέν είχε αντιληφθεί.

Από τα χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, έχω ακούσει τόσα καιτόσα. Για χιλιάρικα σε καλτσοδέτες, σε ανθοδέσμες, και αργότερα, για τον Ματζαβελάκη και την παράγκα του Θωμά.

Μόνον ο Πιλάβιος δεν είχε ακούσει τίποτα. Ενδεχομένως και ο Πατέρας, ο οποίος συζητούσε περί...τέχνης με τον Μάκαρο τον Ψωμιάδη.

Τι θέλω να πω: Ότι με τους Μητρόπουλους, τους Μπέους και τους Ψωμιάδηδες να κουμαντάρουν ομάδες και διαιτητές, ακόμα και ο «χ» πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας που δεν είχε πρόθεση να τους... υιοθετήσει, αργά ή γρήγορα θα έπεφτε στα χέρια τους. Θα άρχιζε να κουβεντιάζει μαζί τους, στην αρχή για να ζητήσει- ενδεχομένως- προστασία για την ομάδα και στη συνέχεια... τα γνωρίζετε.

Αυτά όφειλε να τα γνωρίζει ο Πιλάβιος, ο οποίος τα έλεγε μια χαρά με τον Μπέο.

Αυτά τα γνώριζε και ο Πατέρας που (οι κασέτες δείχνουν ότι) χαρτζηλίκωνε τον Μάκαρο με κάτι ταλιράκια.

Τα γνωρίζει φυσικά και ο κόσμος της ΑΕΚ που... ευτύχισε να έχει προέδρους σαν τον Μάκη και τον Τροχανά. Τα γνωρίζουν και οι Λαρισαίοι και οι Θεσσαλονικείς.

Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες, ουδείς αναμάρτητος.

Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στην κα Πόπη Παπανδρέου η oποία χειρίστηκε από την πλευρά της δικαιοσύνης την υπόθεση.

Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει συμπεριλάβει στα 85 ονόματατους Πιλάβιο και Πατέρα- για να καταθέσουν εννοώ, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα σε κάποιους να προσποιούνται τους αμόλυντους και σε κάποιους άλλους να θεωρούν εαυτόν θύματα.

Ελπίζω ότι θα το κάνει, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα- όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα.

 

ΥΓ: Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε καιεκείνους οι οποίοι αυγάτιζαν τα εκατομμυριάκια του μπαμπά, στήνοντας παιχνίδια και μαζεύοντας εκατομμύρια στη Μαλαισία.

 

Αντώνης Θ. Σκυλλάκος


ΥΓ: Για να μην υπάρξει καμιά περεξήγηση, θυμίζω ότι υπάρχει αναφορά και στην παράγκα του... μπάρμπα Θωμά και στον Γκαγκάτση.