ΑΡΘΡΑ

Ο Βενιζέλος, τα STARBUCKS και το... σεπτό σκήνωμα της Κυβέρνησης!

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 12:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Βενιζέλος, τα STARBUCKS και το... σεπτό σκήνωμα της Κυβέρνησης!
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση οτι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει πολύ με τα καφέ STARBUCKS! Γιατί μέσα σε δύο λεπτά-όπως συμβαίνει σε αυτά τα γνωστά καταστήματα- μπορούν οι(πελάτες) βουλευτές να πάρουν δέκα αποφάσεις για έναν καφέ: έναν καπουτσίνο φρέντο νετακαφεϊνέ με σαντιγί και ολίγη ζάχαρη μαύρη.
Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση οτι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει πολύ με τα καφέ STARBUCKS! Γιατί μέσα σε δύο λεπτά-όπως συμβαίνει σε αυτά τα γνωστά καταστήματα- μπορούν οι(πελάτες) βουλευτές να πάρουν δέκα αποφάσεις για έναν καφέ: έναν καπουτσίνο φρέντο νετακαφεϊνέ με σαντιγί και ολίγη ζάχαρη μαύρη. Αυτό το κομματικό περιβάλλον σκέφτηκε να αλλάξει ο κ. Βενιζέλος και αυτός είναι φαινομενικά ο λόγος που αποφάσισε να αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλά μάλλον η αλήθεια είναι αλλού. Ο πληθωρικός συνταγματολόγος σκέφτηκε οτι τώρα που ο Παπανδρέου είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και έφτασε μέχρι του σημείου να παραιτείται στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μπορεί να πάρει το κατάστημα έστω και χρεωμένο.

Είναι πασίδηλο οτι ο κ. Βενιζέλος έχει απίστευτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και ελπίζει οτι μπορεί να περιφέρει ανά την χώρα το σεπτό σκήνωμα της Κυβέρνησης Παπανδρέου υποσχόμενος θαύματα για το μέλλον.

Με λίγα λόγια ο κ. Αντιπρόεδρος ελπίζει οτι είναι σε θέση να πείσει τους Έλληνες οτι μπορεί το λείψανο του ΠΑΣΟΚ—όπως δηλαδή το κατάντησε η σημερινή ηγεσία του-είναι σε θέση να φέρει καλύτερες μέρες σε όσους πιστέψουν και προσκυνήσουν.

Προφανώς έχει κενά η σκέψη αυτή. Γιατί κανένας δεν μπορεί να πειστεί για τις θαυματουργικές ικανότητες της Κυβέρνησης αφού σχεδόν καθημερινά χρεώνει το κράτος και παίρνει εξαντλητικά μέτρα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Είναι μάλλον εξόχως δύσκολο για τον κ. Βενιζέλο να αντιληφθεί οτι κανένας πλέον δεν πιστεύει στα θαύματα. Και αυτά εξαντλήθηκαν, μας τελείωσαν.

Ο κόσμος διαδηλώνει, φωνάζει, αντιδρά και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι διατεθειμένος να ακούει το παραμύθι με τον δράκο που εν τέλει δεν έχει και καλό τέλος. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να πειστεί οτι ο κ. Βενιζέλος είναι το πριγκιπόπουλο επάνω στο άσπρο άλογο που σώζει τους υπηκόους του; Κανένας δεν διαθέτει τόσο προχωρημένη φαντασία και πολύ περισσότερο τα... άλογα!

T.X