ΑΡΘΡΑ

Αλήθεια τι δεν έχει καταλάβει η Κυβέρνηση;

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 11:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλήθεια τι δεν έχει καταλάβει η Κυβέρνηση;
Facebook Twitter Whatsapp
Είναι πασίδηλο οτι οι εφορίες αλλά και εν γένη οι εισπρακτικοί μηχανισμοί στην χώρα τελούν υπό πλήρη διάλυση. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει υποχρέωση η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει.
Είναι πασίδηλο οτι οι εφορίες αλλά και εν γένη οι εισπρακτικοί μηχανισμοί στην χώρα τελούν υπό πλήρη διάλυση. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει υποχρέωση η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει. Δεν είναι όμως προφανές να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και να διεκτραγωδεί τα χάλια και τα προβλήματα που διαπιστώνει με τους ελέγχους που πραγματοποιεί.

Αλλά το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η τηλεοπτική παρουσία του κ. Ρακιντζή. Είναι εάν αυτοί οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους βοηθούν το κράτος να βελτιώσει την κατάσταση και όχι να γίνεται πλάκα με τα όποια ευρήματα.

Το σύστημα δυσλειτουργεί. Και πολλές λύσεις δεν υπάρχουν. Ή αποφασίζει να το καταργήσει η Κυβέρνηση και να το αντικαταστήσει με ένα άλλο νέο καλά μελετημένο, λειτουργικό και αποτελεσματικό ή να το βελτιώσει με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου όμως δεν έδειξε αποφασισμένη να παρέμβει ουσιαστικά και δραστικά. Επί 20 ολόκληρους μήνες το μόνο που έχει καταφέρει είναι να έχει προχωρήσει σε κάποιες παρεμβάσεις χωρίς ωστόσο να έχει προετοιμάσει το σύστημα εκείνο που θα αντικαταστήσει το σημερινό.

Η γραφειοκρατία παραμένει και οι “χαρτογιακάδες” του σαπισμένου και εξόχως επικίνδυνου συστήματος ζουν και βασιλεύουν. Το γεγονός δε οτι μειώθηκε ραγδαία ο αριθμός των εφοριακών είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά και η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των ελέγχων.

Η Κυβέρνηση βολεύεται στα εύκολα. εισπράττει μόνο απο τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους ελάχιστους έντιμους. Δεν αντιλαμβάνεται προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών οτι η κοινωνία αυτό που επιθυμεί είναι ένα πιο δίκαιο σύστημα. Και το θέλει τώρα!


Τάκης Χατζής