ΑΡΘΡΑ

Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την παντεσπάνα μου

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 08:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την παντεσπάνα μου
Facebook Twitter Whatsapp
Του Αντώνη Ανδρικάκη
Αυτό που με συγκλονίζει και με γεμίζει συγκίνηση- σχεδόν κλαίω-είναι οι ευαισθησίες κάποιων βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που προβληματίζονται και  τους πιάνει η στεναχώρια και το κυριότερο – εδώ διαλύομαι- έρχονται σε ρήξη με την συνείδηση τους προκειμένου να ψηφίσουν τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα.
Του Αντώνη Ανδρικάκη
Αυτό που με συγκλονίζει και με γεμίζει συγκίνηση- σχεδόν κλαίω-είναι οι ευαισθησίες κάποιων βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που προβληματίζονται και  τους πιάνει η στεναχώρια και το κυριότερο – εδώ διαλύομαι- έρχονται σε ρήξη με την συνείδηση τους προκειμένου να ψηφίσουν τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα. Το παθαίνουν λίγο πριν τις ψηφοφορίες και συνοδεύεται από αϋπνίες, ταχυπαλμίες, σκοτοδίνη και τάση προς έμετο…  Αλλά συμπτώματα είναι γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα, επίθεση σε υπουργούς- κατά προτίμηση με ανοιχτά μικρόφωνα και κάμερες- ύφος προβληματισμένο και ήπιο χειροκρότημα στον Παπανδρέου. Δεν τον αποθεώνουν. Να μάθει…..Μένουν σπίτι πριν τις ψηφοφορίες, παρ΄ότι ο γιατρός τους συστήνει να βγαίνουν έξω, να παίρνουν καθαρό αέρα. Αλλά αν βγουν έξω, τους έρχονται άλλα συμτώματα…Γιαούρτια , ζαρζαβατικά, αυγά, νεράντζια…..  Οπότε βασανίζονται στους τέσσερις τοίχους και πονάνε για τους ψηφοφόρους τους. Λίγο τους καλμάρει ο Αθανασάκης που αρχίζει με παρακάλια, συντροφικά  λόγια, απειλές και συνεχίζει  με τόνωση αυτοπεποίθησης και στο τέλος τους κάνει να καμαρώνονται που σώζουν την Ελλάδα….

Βέβαια δεν θεραπεύονται απολύτως. Η πλήρης ίαση περιλαμβάνει κανα δυό εμφανίσεις στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και κάποιες δηλώσεις στις εφημερίδες ότι πραγματικά πονάνε, υποφέρουν, αγχώνονται και έχουν σκεφτεί πολύ σοβαρά να παραδώσουν την έδρα τους. (Έδρα στο σημείο αυτό ο συντάκτης εννοεί την κοινοβουλευτική τοιαύτη).

Έτσι μαθαίνουμε κι εμείς τι περνάνε κάθε φορά , ακροβατώντας στην άβυσσο του διχασμού ανάμεσα στη σωτηρία της πατρίδας και την αγάπη του λαού τους.  Με συγκλονίζουν. Μου θυμίζουν κάτι γκόμενες που κλαίγοντας πέφτουν στην αγκαλιά σου… «Αγάπη μου ναι, το κάναμε… το παραδέχομαι, αλλά εγώ αγαπάω εσένα…Κι εκείνη την ώρα ακόμα…εσένα σκεφτόμουνα…».

Σου λέω με πιάνουν τα κλάματα… Τι να τα κάνεις τα αμάξια , γραφεία, τα κινητά, τα λεφτά, τους αστυνομικούς….. Άμα ο άνθρωπος είναι στεναχωρημένος….. Ούτε την αστακομακαρονάδα του, ούτε την σαμπάνια του, ούτε το πούρο του δεν μπορεί να ευχαριστηθεί…….