current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση18:43

Μπιτσαξής: «Δεν θα προκύψει πρόβλημα με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη»

Καθησυχαστικός, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, παρουσιάστηκε ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Δημοσίευση 18:43’
αρθρο-newpost

Καθησυχαστικός, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, παρουσιάστηκε ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Καθησυχαστικός, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, παρουσιάστηκε ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Οι “φωνές” από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τους κινδύνους που εγκυμονεί για το μέλλον των ομάδων και της Εθνικής… εκτός συνόρων, θεωρούνται υπερβολικές από τον κυβερνητικό παράγοντα: “Δεν καταλαβαίνω τις φωνές υστερίας ότι κινδυνεύουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπιτσαξής είπε ακόμη: “Είμαστε σε συνεργασία με την ΕΠΟ. Δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια με ανακοινώσεις ή λαβές για αντιδικίες. Ο νέος νόμος οριοθετεί το αυτοδιοίκητο με έναν απόλυτα επιβεβλημένο τρόπο. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Δεν υπάρχουν άβατα στη δημοκρατία. Ούτε στο Άγιο Όρος, ούτε στα πανεπιστήμια υπάρχουν. Παρεμβαίνει η Πολιτεία όταν τελούνται εγκλήματα. Στο ποδόσφαιρο ελέγχει το πόθεν έσχες των παραγόντων, τις ασφαλιστικές εισφορές, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη νομιμότητα των μετοχολογίων. Αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να τα απεμπολήσει η ελληνική Πολιτεία”.

Για το ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα οι ελληνικές ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις ήταν κατηγορηματικός: “Η FIFA έχει λογικούς ανθρώπους. Δεν νομίζω πως κι εκεί αποδέχονται να παίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φοροφυγάδες, άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί, που ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Το ποιός επιβάλλει τις ποινές μπορούμε να το βρούμε με διάλογο. Ούτε η FIFA θέλει να παραμείνει το καθεστώς ανομίας υπό το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου. Εάν έρθει στην Ελλάδα κάποιος άνθρωπος της FIFA, θα τον καλωσορίσουμε και θα συζητήσουμε μαζί του. Η ελληνική Πολιτεία είναι κυρίαρχη Πολιτεία. Τα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε είναι χρόνια. Μένω άναυδος που κάποιοι ανακάλυψαν την ΕΕΑ, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια. Από τότε χορηγεί το πιστοποιητικό ότι υπάρχει συμμόρφωση των ομάδων με τους κανόνες του αθλητικού νόμου. Περί ποίου αυτοδιοίκητου μιλάμε; Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται εύκολα, γιατί έχει πάρει διαστάσεις αυτό το θέμα”.

Όσον αφορά το θέμα χορηγίας από τον ΟΠΑΠ επισήμανε: “Το ποδόσφαιρο διεκδικεί το αυτοδιοίκητο που πιστεύω πως το έχει. Διεκδικεί και χρήματα δήθεν ως ανταποδοτική χορηγία. Σε αυτά τα θέματα ισχύει το «ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς». Δεν γίνονται και τα δύο. Έχουν δοθεί κρατικές ενισχύσεις. Δεν είπαμε πως θα κοπούν. Όμως αυτά τα θέματα συνδέονται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει σαφή βελτίωση σε θέματα βίας και φερεγγυότητας. Εκτιμώ πως αυτή η πρόοδος θα εκτιμηθεί από τον ΟΠΑΠ. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Θέμα ζωτικής σημασίας είναι και η οριστική αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία του ελληνικού αθλητισμού. Το νομοσχέδιο βοηθά στην αποκατάσταση αυτή. Αν μερικοί ονειρεύονται την περίοδο ενός διαπλεκόμενου πολιτικά ποδοσφαίρου που λειτουργούσε με όρους καμόρα, κάνουν λάθος. Ναρκοθετούν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα