ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΟΚ: Σε κώμα έπεσε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2013, 16:24 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2013, 19:59
ΣΟΚ: Σε κώμα έπεσε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης
Facebook Twitter Whatsapp

Μάχη για τη ζωή του δίνει τις τελευταίες ώρες ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στην Πολωνία, όπου είχε πάει για να λάβει μέρος σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Kρίσιμες ώρες περνάει ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στην Πολωνία, όπου είχε πάει για να λάβει μέρος σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αντώνη Νικολόπουλου δυστυχώς ο αθλητής βρίσκεται σε κώμα. «Οι πληροφορίες είναι κάπως συγκεχυμένες», τόνισε ο κ.Νικολόπουλος, που ενημερώνεται από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, στην Πολωνία. «Αρχικά οι φόβοι μας ήταν για πρόβλημα στον θώρακα, αλλά γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον εγκέφαλο, όπου έχουν συσσωρευτεί υγρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασε κάτι σαν δέκατα, πήγε στους γιατρούς του, και του είπαν πως ήταν μια ίωση. Ο Ανδρέας ταξίδεψε ήρεμος στην Πολωνία, αλλά το μεσημέρι της Τρίτης έπεσε σε κώμα. Έχουμε συγκλονιστεί από την είδηση, ελπίζουμε πως ο Ανδρέας θα καταφέρει να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Ήδη η πρεσβεία μας στη Βαρσοβία έχει κινητοποιηθεί, εμείς έχουμε στείλει φροντίσει η οικογένειά του να μεταβεί εκεί. Ήταν κεραυνός εν αιθρία».

Σημειώνεται ότι ο αθλητής βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πόλη Μπίτκος, από τον πολωνό προπονητή του. Άμεσα διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Οι πρώτες ενδείξεις μιλούσαν για αιμάτωμα στο κεφάλι του 37χρονου πρωταθλητή, ωστόσο άλλες πληροφορίες μιλούν για λευχαιμία, κάτι που φανερώνει τη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνει ο Ελληνας πρωταθλητής.

Ήδη για την Πολωνία αναχώρησε η σύζυγός του (έχουν δυο ανήλικα παιδιά) ενώ σε συναγερμό βρίσκεται η ομοσπονδία του κανόε καγιάκ.