ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντροπή: Η Ομοσπονδία «πέθανε» τον Κιλιγκαρίδη!

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2013, 15:59 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2013, 17:28
Ντροπή: Η Ομοσπονδία «πέθανε» τον Κιλιγκαρίδη!
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτη γκάφα από την ομοσπονδία κανόε καγιάκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λάθος συννενόηση του πρόεδρου με τον πολωνό προπονητή «έβγαλε» την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Απίστευτη γκάφα από την ομοσπονδία κανόε καγιάκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λάθος συννενόηση του πρόεδρου με τον πολωνό προπονητή «έβγαλε» την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς ο  37χρονος είναι κλινικά νεκρός αλλά ακόμα δεν έχει αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα.

Οι Πολωνοί γιατροί είχαν σκοπό να τον βγάλουν - βάση και της νομοθεσίας που ισχύει στη χώρα- αλλά παρενέβη η ελληνική πρεσβεία που ζήτησε παράταση 24 ωρών. 

Πάντως ο Κιλιγκαρίδης είναι κλινικά νεκρός. 

Αδικαιολόγητη επιπολαιότητα 

Η σοβαρή κατάσταση του 37χρονου δεν επιτρέπει και δεν δικαιολογεί σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τέτοιου είδους επιπολαιότητες, έστω και από αμέλεια. Είναι σίγουρο ότι ουδείς από την Ομοσπονδία είχε σκοπό να «θέσει» τέλος στη ζωή του πρωταθλητή του κανόε καγιάκ. 

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι σε τόσο λεπτά ζητήματα οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν πρωτίστως την οικογένεια του αθλητή και τους οικείους του. 

Για αυτό οι υπεύθυνοι έχουν την υποχρέωση να είναι πιο προσεκτικοί...

Ζητά συγγνώμη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Νικολόπουλος απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε: 

«Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι' αυτό το τεράστιο λάθος».