current views are: 2

1 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:52

Ποιους εννοούσε ο Σάντος

Αν θυμηθούμε τις φάσεις του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου απέναντι στην Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου για το Μουντιάλ του 2014, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ποιους εννοούσε ο μέχρι χθες προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος. 

Δημοσίευση 15:52’
αρθρο-newpost

Αν θυμηθούμε τις φάσεις του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου απέναντι στην Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου για το Μουντιάλ του 2014, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ποιους εννοούσε ο μέχρι χθες προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος. 

Αν θυμηθούμε τις φάσεις του αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου απέναντι στην Κόστα Ρίκα για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου για το Μουντιάλ του 2014, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ποιους εννοούσε ο μέχρι χθες προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στο ραδιόφωνο “Radio Noticias” της πατρίδας του δήλωσε χωρίς να μασάει τα λόγια του ότι “υπήρχαν δύο – τρεις ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονταν περισσότερο στο να γίνουν οι πρωταγωνιστές και να πετύχουν ένα ιστορικό γκολ. Τους απασχολούσε περισσότερο να πετύχουν το γκολ της Ελλάδας απ’ ότι να κυκλοφορήσει η μπάλα και αυτό οδήγησε σε αρκετά λάθη, σε αρκετές απώλειες της μπάλας” 
     
Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι “η ομάδα είχε καρδιά αλλά λίγο μυαλό στον έξτρα χρόνο της παράτασης”. Τι λέει δηλαδή; Ότι με λίγη περισσότερη συνεργασία και παίζοντας ομαδικά τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά. 

Στο μυαλό μου φέρνω τις φάσεις που δημιούργησε η Ελλάδα στην παράταση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια αντεπίθεση να βρίσκονται πέντε Έλληνες παίκτες με δύο της Κόστα Ρίκα. Ακόμα και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου οι μικροί ποδοσφαιριστές μαθαίνουν ότι οι γρήγορες πάσες στην αντεπίθεση ακινητοποιούν τους αντιπάλους. Σε αυτή τη συγκεκριμένη αντεπίθεση ανταλλάξαμε μόνο μια πάσα και κάναμε αμέσως σουτ. Ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε την τελική προσπάθεια ενώ δίπλα του περίμεναν την παράλληλη πάσα ο Σαμαράς, ο Γκέκας και ο Μήτρογλου

Σε άλλη φάση ο ίδιος παίκτης περνά σαν σταματημένους τους αντιπάλους και αντί να δώσει πάσα σουτάρει, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι η στιγμή που ο Μήτρογλου του φωνάζει και ο Λάζαρος διαμαρτύρεται λέγοντας “τι φωνάζεις ρε…”, όπως τον έπιασε εκείνη τη στιγμή η κάμερα. Ο Σαμαράς βρέθηκε κι αυτός σε πλεονεκτική θέση από τα αριστερά και αντί να πασάρει προτίμησε να σουτάρει πάνω στα σώματα των αντιπάλων. Εγώ δεν θυμάμαι άλλη φάση. στην παράταση.
 
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι όταν δεν είμαστε ενωμένοι και σαν μια γροθιά δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Πάντως δεν ρίχνουμε το ανάθεμα στον Λάζαρο, διότι όντως θα μπορούσε να είναι ο παίκτης “κλειδί”, με λίγη περισσότερη προσοχή. 

Το ζήτημα είναι γιατί τον “δίνει” ο Σάντος μετά από δύο ημέρες. Του μίλησε στη διάρκεια του παιχνιδιού; Του ζήτησε να μοιράζει γρήγορα τη μπάλα; Ή έγινε πιο Έλληνας από εμάς και αρκείται μόνο στην κριτική καφενείου;     

Γ. 


σχετικα αρθρα