current views are: 1

5 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση04:38

ΠΑΟ για μια χούφτα με… 5 εκατ. ευρώ κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης

Δημοσίευση 04:38’

Γράφει ο Christiano

Ώρα πρόκρισης απόψε στις 9 (OTE TV) για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» χρειάζονται μόλις ένα γκολ στην καυτή Λεωφόρο κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης μετά το «πονηρό» 0-0 του Βελγίου, για να περάσουν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και να βλέπουν με πολλή περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Αυτό, διότι αν η ομάδα του Αναστασίου κερδίσει και προκριθεί, τα συνολικά έσοδα θα φτάσουν τουλάχιστον τα 5 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Η ενδεχόμενη πρόκριση θα φέρει σίγουρη παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και σε περίπτωση μάλιστα που δεν προκριθεί ένας εκ των ΠΑΟΚ, Ατρομήτου ή Αστέρα, θα εισπράξουν περί τις 350-400.000 ευρώ επιπλέον από το market pool της UEFA.

Παράλληλα, θα «έρθουν» επιπλέον έσοδα και από τους χορηγούς, μιας και στις συμφωνίες που υπογράφονται τα κέρδη αυξάνονται για τις εκτός συνόρων εμφανίσεις.

Οφέλη θα υπάρξουν και από αγωνιστικής πλευράς, με δεδομένο ότι ο Νίκος Νταμπίζας ψάχνεται για μεταγραφή. Μεταγραφή που θα τρέξει, όμως, από Τετάρτη, οπότε και -φυσιολογικά- θα γνωρίζει μέχρι πού φτάνει το χέρι του για να «χτυπήσει» παίκτη.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο η αισιοδοξία περισσεύει. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «μετά από ένα περίεργο ματς στην Λιέγη, όπου δείξαμε ότι θα μπορούσαμε την νίκη, κάτι που το πίστευα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Δείξαμε πέρυσι εντός συνόρων τις δυνατότητες μας και θέλουμε το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουνε. Αν τα κάνουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζέκα: «Δεν ξέρω πως θα παίξουν. Δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε. Το θέμα είναι πως θα παίξουμε εμείς. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν είμαστε όπως πρέπει. Θα πιέσουν και αυτοί για το γκολ. Είναι σημαντικό για αυτούς γιατί θα πρέπει μετά να πετύχουμε δύο γκολ».

Ετσι θα παίξουν

Οσον αφορά την ενδεκάδα ο Γιάννης Αναστασίου πάει με συνταγή Λιέγης. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Σίλντνενφελντ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Μέντες σε ρόλο «κόφτη», με τον Ζέκα και πιθανότατα τον Πράνιτς ως εσωτερικούς μετά το πρόβλημα του Λαγού. Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από Μπεργκ και Πέτριτς, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά. Θέση διεκδικεί και ο Καρέλης.

Ο Γκάι Λουζόν έχει δείξει τα εξής έως τώρα: Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Καβασίμα. Αριστερό μπακ ο Βαν Νταμ, δεξί ο Σταμ και ο Τεισέιρα με τον Αρσλάναγκιτς στα στόπερ. Μποκού και Σιμάν στον άξονα, στις πτέρυγες Μπιά, Καρσελά και στην επίθεση ο Ντε Καμάργκο με τον Μπομπό.

Τι περιμένει τον ΠΑΟ στα πλέι οφ

Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Tσάμπιονς Λιγκ. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι μεγαθήρια: Άρσεναλ, Πόρτο, Λεβερκούζεν, Nάπολι και Zενίτ (αν προκριθεί και εκείνη) ή Mπιλμπάο του Eρνέστο Bαλβέρδε.

Aν αποκλειστεί, η Eυρώπη δεν τελειώνει, αφού θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα είναι στους ισχυρούς. Aν προκριθεί στα πλέι οφ του Tσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστεί εκεί, συνεχίζει αυτόματα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να μείνει εκτός ομίλων στη νέα ευρωπαϊκή σεζόν θα πρέπει να αποκλειστεί στον πρώτο προκριματικό του στο Tσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια να αποκλειστεί και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ όπως είχε συμβεί την περίοδο 2011-12, όταν είχε αποκλειστεί πρώτα από την Oντένσε και στη συνέχεια από τη Mακάμπι Tελ Aβίβ.

Με απουσίες η Σταντάρ

Με προβλήματα ταξίδεψε η Σταντάρ Λιέγης στην Αθήνα. Ο Γκάι Λουζόν είδε τους Φρανσουά Μαρκέ και Μάρτιν Μίλετς, να ταλαιπωρούνται από στομαχικές διαταραχές κι έτσι έμειναν στο Βέλγιο. Τις θέσεις τους στην αποστολή πήραν οι Ντένι Μιλόσεβιτς και Αλί Γιασάρ.

Αναλυτικά η αποστολή της Σταντάρ: Καβασίμα, Τουράμ, Ουμπέρ, Μιλόσεβιτς, Σταμ, Τειξέϊρα, Σίμαν, Αρσλάναγκιτς, Μ’Μαέ, Φαν Ντάμε, Λουμανζά, Γιασάρ, Καρσελά, Μπία, Μ’Ποκού, Αντάρεβιτς, Μ’Μπομπό, Γουάτ και Ντε Καμάργκο.


σχετικα αρθρα